Перше пленарне засідання сьомої сесії

Приїзд голови ОДА, вручення нагород, депутатські звернення та розгляд «земельних» проєктів – так пройшло перше пленарне засідання сьомої сесії Вараської міської ради восьмого скликання 31 березня 2021 року.  

Присутній на засіданні голова Рівненської ОДА Віталій Коваль звернувся до керівництва міста та депутатського корпусу з основними тезами:

«В 2020 році Рівненщина посіла третє місце в рейтингу Мінрегіону по соціально-економічному розвитку в Україні. Це злагоджена робота усіх громад. Причинно-наслідковий  зв'язок кожної цифри у рейтингу можна прослідкувати і зрозуміти, яким зусиллям ми завдячуємо цьому результату.

Територіальні громади прокинулись і почали працювати з дохідною частиною своїх територій. Тому, на жаль, про що б ми не говорили в своїх сесійних залах, завжди все зводиться до ресурсу, який потрібен нам для якісних змін. Для того, щоб кожен житель громади відчув, які покращення вже є. Дуже важливо нам на рівні територіальних рад зрозуміти пріоритети розвитку і включитись максимально по наповненню бюджетів. Давайте спільно з вами знайдемо резерв для синхронного - в одному напрямку - розвитку й в 2021 році».

Окремий наголос голова ОДА зробив на проблему сміттєзвалищ: «Є проблема, яка, на жаль, заполонює всю область - стихійні сміттєзвалища і поводження з відходами. Разом з вами оголошуємо війну тим, хто нищить екологію. Ми маємо чітко зрозуміти, що приймаємо регіональні програми про поводженню з відходами. Рухаємося до того, щоб у нас не було несанкціонованих сміттєзвалищ».

До порядку денного сесії включили 98 питань, з них за першу «пленарку» розглянули 95.

Депутати внесли зміни до бюджету, погодили проєкт Меморандуму про співпрацю між Вараською міською радою та Посольством Словацької Республіки в Україні. Окрім того, внесені зміни до міської програми «Харчування учнів закладів загальної середньої освіти Вараської міської територіальної громади на 2020-2022 роки» та зміни до установчих документів КНП ВМР «Вараська багатопрофільна лікарня».

Більшість проєктів стосувалися питань землі: про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність, для індивідуального садівництва, для ведення особистого селянського господарства, для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою, про погодження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для будівництва індивідуальних гаражів.

Певні дискусії виникли щодо надання дозволу на виготовлення технічної документації з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів Стара Рафалівка та Бабка. Після обговорення та юридичної консультації проєкт рішення було підтримано.

По «земельних» проєктах доповідала начальник новоствореного відділу земельних ресурсів Олена Власова. Всі проєкти було опрацьовано депутатами постійної комісії з питань земельних відносин, містобудування та екології (голова Віра Литвин).

Наступне пленарне засідання відбудеться вже за два тижні. Основним питанням порядку денного буде питання про розподіл вільних залишків.

Онлайн-трансляція:

Результати голосування