• Головна
  • Новини
  • Відбулися проводи призовників до лав Збройних Сил України

Відбулися проводи призовників до лав Збройних Сил України

Сьогодні, 7 квітня у світле свято Благовіщення, у Вараській міській територіальній громаді  відбулись перші проводи 13 призовників на строкову військову службу до лав Збройних Сил України.

 

За «весняний» призов 2021 року через Вараський міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки на строкову військову службу планується призвати 32 призовники Вараської міської територіальної громади.

Термін строкової служби становить 12 місяців – для призовників з вищою освітою та 18 місяців – для призовників, без вищої освіти.

Призову на військову службу підлягають юнаки з 18 до 27 років, які визнані придатними за станом здоров’я і не мають права на відстрочку.

Напередодні призовники пройшли ІФА-тестування на коронавірус та отримали пам’ятні подарунки, які згодяться їм на службі, за рахунок місцевого бюджету. Послуги з перевезення до обласного збірного пункту у с.Здовбиця надав підприємець Яцко А.П.

Вкотре нагадуємо, що призвані військовослужбовці строкової служби, до виконання бойових дій в зоні проведення ООС на Сході України не залучатимуться, вони виконуватимуть свій військовий та конституційний обов’язок у бойових частинах та у пунктах постійної дислокації, підтримуючи їх життєдіяльність та охорону.

Щасливої та легкої служби Вам, наші Захисники!