• Головна
  • Новини
  • Питання ліквідації філій Сопачівського ліцею вивчали на "гуманітарній" комісії

Питання ліквідації філій Сопачівського ліцею вивчали на "гуманітарній" комісії

Питання ліквідації початкових шкіл в Діброві та Щокові,  утворення комунального закладу «Вараський молодіжний центр» обговорили під час засідання постійної депутатської комісії з гуманітарних питань, дитячої, молодіжної політики та спорту.

Спільно з депутатами «бюджетної» комісії розглянули та погодили додаткове виділення коштів управлінню освіти та відділу культури та туризму.

Заслухали начальника управління освіти Олену Корень та старосту Сергія Бойка щодо доцільності прийняття рішення про припинення діяльності філій Сопачівського ліцею в селах  Щоків та Діброва шляхом ліквідації.

Староста озвучив побоювання батьків щодо належної організації доїзду дітей. Голова комісії Яна Горегляд підняла питання щодо працевлаштування педагогів.

«Умовою отримання шкільних автобусів є те, що засновник повинен оптимізувати, ліквідувати, реорганізувати, понизити ступінь навчального закладу, тільки тоді з державного, з обласного бюджету буде співфінансування для автобусу в розрізі 30% на 70%. Відповідно при реорганізації цих філій ми отримаємо шкільний автобус», - зауважила Олена Корень.

Після обговорення комісія вирішила підтримати проєкт рішення за умови, що в червні начальник управління освіти Олена Корень надасть інформацію щодо закупівлі шкільного автобуса та працевлаштування 8 педагогічних працівників.

Окрім того, депутати підтримали проєкт рішення про затвердження передавального акту комунальної установи «Кузнецовський міський методичний кабінет закладів освіти» Кузнецовської міської ради.

Заступник міського голови Дмитро Стецюк представив проєкт про утворення комунального закладу «Вараський молодіжний центр», який депутати теж підтримали.

Відео-трансляція засідання: