• Головна
  • Новини
  • Відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини

Відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини

З метою здійснення соціально-правового захисту та забезпечення реалізації законних  прав та інтересів дітей, 23 квітня 2021 року  під головуванням заступника міського голови Михайла Волинця відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини.

На засіданні комісії розглядались питання: про доцільність встановлення опіки над  малолітньою дитиною, позбавленою батьківського піклування; про доцільність підготовки та подання до суду висновку органу опіки та піклування щодо позбавлення батьківських прав громадянина відносно малолітньої дитини (на виконання ухвали Кузнецовського міського суду Рівненської області); про перегляд двох індивідуальних планів соціального захисту дітей, які залишилися без батьківського піклування, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування; про зняття із соціального супроводу сім’ї, у якій виховуються двоє малолітніх дітей, позбавлених батьківського піклування; про взяття під соціальний супровід сім’ї громадянки, яка є матір’ю загиблого учасника АТО/ООС, має на вихованні  неповнолітнього сина; про забезпечення реалізації прав двох малолітніх дітей на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток, які проживають у сім’ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків.

Питання детально вивчені  працівниками служби у справах дітей. Особливо емоційно члени комісії обговорювали питання про надання висновку щодо можливості позбавлення батьківських прав батька відносно малолітньої дитини. Не залишився поза увагою і сімейний конфлікт, який склався в сім´ї між матір’ю  та дочкою, де проживають та виховуються двоє малолітніх дітей.         

За результатами роботи комісії вирішено: рекомендувати органу опіки та   піклування –  виконавчому   комітету Вараської міської ради прийняти рішення про встановлення опіки  над дитиною, позбавленою батьківського піклування; про затвердження висновку щодо доцільності  позбавлення батьківських прав громадянина.

Анна Ільїна, начальник служби у справах дітей повідомила, що всі діти  потребують уваги з боку батьків, тому ми мусимо бути  уважними, з розумінням  ставитись до їх повсякденних проблем, індивідуально підходити  до вирішення спорів між дорослими та дітьми, заради збереження їх фізичного та морального  здоров´я.  

При винесенні рішення головуючий комісії Михайло Волинець наголосив  на необхідності забезпечення права кожної дитини мати родину, а держава докладає  всіх зусиль з метою створення таких умов, у яких кожна дитина почуватиметься захищеною, де немає місця насильству, де виховується здорове та щасливе  покоління.

Служба у справах дітей виконавчого комітету Вараської  міської  ради