• Головна
  • Новини
  • Вараські рятувальники продовжують приймати участь у проведенні Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності у дошкільних навчальних закладах міста

Вараські рятувальники продовжують приймати участь у проведенні Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності у дошкільних навчальних закладах міста

Профілактична робота серед дітей, яка направлена на запобігання виникнення пожеж через необережне поводження чи пустощі дітей з вогнем, проводиться співробітниками Служби порятунку постійно. Аби донести до школярів та вихованців дитячих садочків важливість дотримання правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності, рятувальники відвідують навчальні заклади, а також запрошують дітей до пожежно-рятувальної частини на екскурсії.

Так, 23 квітня співробітники Вараського міського сектору та 12-ї державної пожежно-рятувальної частини провели для дошкільнят навчального закладу (ясла-садок) № 11 профілактично-агітаційний захід, який відбувся у рамках Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності.

Під час спілкування з дітьми рятувальники навчали присутніх правилам пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності, наголошували на неухильному їх дотриманні. Також, розповіли як діяти у разі виникнення надзвичайної події. Діти задавали питання на які змогли отримати повну та вичерпну відповідь від вогнеборців.

«Якщо Ви стали свідками пожежі, то необхідно повідомити про це дорослих та викликати рятувальників за телефоном «101», вказавши при цьому чітко адресу, місце виникнення загоряння, наявність людей у приміщенні та своє прізвище», – сказали фахівці Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Аби діти мали більш широке уявлення про роботу пожежно-рятувальної служби, присутнім продемонстрували та розповіли про призначення спеціальної аварійно-рятувальної машини – легкого типу, бойового одягу та спорядження, пожежно-технічного обладнання, яке використовується при ліквідації різних надзвичайних подій, дорожньо-транспортних пригод тощо.

Вараський МС ГУ ДСНС України у Рівненській області

Ігор ШЕВЧУК