• Головна
  • Новини
  • О.Мензул: Майже половина мешканців Вараської громади так чи інакше постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС

О.Мензул: Майже половина мешканців Вараської громади так чи інакше постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС

Керівництво Вараської громади, міської ради, працівники апарату виконавчого комітету, ліквідатори аварії та їх вдови, представники Рівненської АЕС взяли участь у мітингу-реквіємі, приуроченому 35-м роковинам із дня аварії на Чорнобильській АЕС. Захід відбувся біля пам’ятного знаку жертвам аварії у м.Вараш.

"Сьогодні із 54 тисяч жителів громади майже половина мешканців так чи інакше постраждали від наслідків аварії. Шановні ліквідатори, завдяки вам жива вся Україна, вся планета. Ви ті, хто першими пішли у пекло аварії, ви зупинили поширення аварії. Завдяки вам збереглися інші блоки на станції, що локалізувало наслідки. Я особисто був у 90-х роках на ЧАЕС і відчував тепло від стінки четвертого блоку, який межує із третім. Моя вам велика шана, шана від всіх мешканців Вараської громади", - звернувся до присутніх учасників ліквідації аварії, їх вдів міський голова Олександр Мензул.

"Для когось це просто день, а для тих, хто пережив цей жах, - це шрам на серці та біль втрати близьких, знайомих, братів, сестер, братів. Чорна смуга пройшла через серця багатьох тут присутні, страшним болем лягла на тих, хто сьогодні тут. висловлюю щиру подяку та низько вклоняюсь перед тими, хто захищав  своїм життям та здоров'ям нас від страшної невидимої біди", - емоційно виступила вдова ліквідатора  Наталія Ярута.

З нагоди 35-х роковин Чорнобильської катастрофи очільник міста вручив грамоти та грошові винагороди учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС: Гавриленку Івану Микитовичу, Сороці Івану Васильовичу, Тарасюку Костянтину Трохимовичу, а також вдовам ліквідаторів - Волик Світлані Сергіївні, Гуськовій Валентині Іванівні, Стрижеус Антоніні Якимівні.