• Головна
  • Новини
  • Вараські школярі у тренувальному поході готувалися до підкорення вершин Карпат

Вараські школярі у тренувальному поході готувалися до підкорення вершин Карпат

Школярі із міського осередку громадського об’єднання “Дитячий альпійський рух України” взяли участь у тренувальному поході “Біле Озеро”. Упродовж двох вихідних днів діти вчилися встановлювати табір, готувати їжу на вогнищі, визначати азимут та орієнтуватися на місцевості.

 

"Ще напередодні походу було зрозуміло, що цей вихід буде випробуванням: вночі температура повітря сягнула позначки в нуль градусів. Загалом умови були схожими на ті, що чекають на нас в Карпатах у серпні - тоді ми маємо піднятися на всі двотисячники України. Окрім змагань, ми весело провели час, граючи у різні ігри, а вечори проводили з піснями під гітару", - розповідає учасник походу Артем Сидоренко.

Під час походу 23-25 квітня також відбулися змагання зі спортивного орієнтування. Перші місця у своїх категоріях посіли Антон Регещук та Ілля Васянович.

Фінансову підтримку в організації заходу забезпечив відділ у справах сім'ї, молоді та спорту виконавчого комітету Вараської міської ради. Зауважимо, що наметові табори, походи, екскурсії відбуваються відповідно до програми оздоровлення та відпочинку дітей Вараської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, затвердженої рішенням міської ради №30 від 15.12.2020 р.