• Головна
  • Новини
  • Підліткові клуби центру соціальних служб готуються до Великодня

Підліткові клуби центру соціальних служб готуються до Великодня

Вихованці підліткових клубів Вараського центру соціальних служб поспілкувались з отцем Йосипом, священником Свято-Софіївської церкви.

Тема зустрічі - "Великдень - найважливіше свято для християн». Гуртківців цікавило походження назви свята, традиції та обряди.

Отець Йосип наголосив про те, що кожен із нас має право сам вирішувати, як прожити своє життя і тільки ми несемо за це відповідальність. Акцентував увагу на проблемі моральності, усвідомленні та розумінні своєї істинної природи, свого призначення у світі. Це сприяє становленню духовної та моральної особистості дитини, вибору нею власного місця у житті, формуванню вмінь та навичок використовувати досягнення людства для пізнання світу, самого себе, природи та віри.

Також священик закликав виховувати в собі силу волі: намагатися менше грати в комп’ютерні ігри, відвідувати соціальні мережі, не вживати нецензурну лексику. Він привітав гуртківців з наближенням свята та  закликав творити добро, особливо у передсвяткові дні.

На зустрічі були присутні директор департаменту соціального захисту та гідності Світлана Осадчук та директор Вараського центру соціальних служб Світлана Пашко.

Світлана Василівна привітала вихованців з прийдешнім святом та подякувала за обізнаність, зацікавленість дітей до традицій християнських свят, закликала допомагати всім, хто цього потребує.

Зустріч була цікавою та інформаційною як для дітей, так і для дорослих. Присутні отримали позитивний досвід у спілкуванні. А ще панувала щира віра в чудо, в чудо Великодня!