• Головна
  • Новини
  • Вараські рятувальники провели День цивільного захисту та прийняли участь у Тижні БЖД у навчальних закладах міста

Вараські рятувальники провели День цивільного захисту та прийняли участь у Тижні БЖД у навчальних закладах міста

27 квітня на базі Вараського ліцею № 4 Вараської міської територіальної громади Рівненської області відбувся День цивільного захисту. Метою заходу було навчання правилам безпеки керівництва та учнів закладу загальної середньої освіти.

До проведення заходу долучилися співробітники Вараського міського сектору та 12-ї державної пожежно-рятувальної частини. На початку заходу рятувальники нагадали присутнім основні правила безпеки життєдіяльності, розповіли алгоритм дій при виникненні різних надзвичайних ситуацій.

Співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій розповіли освітянам про важливість наявності та технічної справності первинних засобів пожежогасіння, оскільки за їх допомогою можна ліквідувати пожежу, якщо виявити її на початковій стадії горіння.

Також, вогнеборці завітали та прийняли участь у проведенні Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності у дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) № 8.

Завершились заходи з показу техніки, пожежно-технічного обладнання, що знаходиться на озброєнні підрозділу, після чого всі повернулися до звичних справ: співробітники ДСНС – на оперативне чергування, школярі, педагоги, вихователі та малеча – до навчального процесу. Однак кожен почерпнув для себе чимало корисного. І, якщо у підсумку збережеться хоч одне людське життя, уся праця, вкладена у навчальне дійство, була немарна.

Вараський МС ГУ ДСНС України у Рівненській області

Ігор ШЕВЧУК