• Головна
  • Новини
  • Інформаційний звіт про засідання восьмої сесії міської ради

Інформаційний звіт про засідання восьмої сесії міської ради

Засідання восьмої сесії Вараської міської ради розпочалося із виступів мешканців. Зокрема, директор підприємства "Акрон" Сергій Жаров озвучив проблемні питання щодо організації закупівель товарів і послуг для ОСББ міста.

"Переконаний, що нам необхідно створити підрозділ, який буде організовувати закупівлі для всіх комунальних структур, для наших управлінь і відділів. Ця процедура уже прописана у законі, закупівельники повинні будуть пройти відповідне навчання. Сподіваюсь, що ми незабаром створимо такий орган і у нас будуть усі закупівлі з бюджету відбуватися саме через сертифікованих закупівельників", - зауважив міський голова Олександр Мензул.

Мешканка будинку за адресою Будівельників, 31 Ірина Юхимчук звернулася щодо ситуації із елементами дитячого майданчика у дворі декількох будинків, що опинилися на приватній території. Мешканці висловлюють занепокоєння, що на цій земельній ділянці буде зведено магазин. Міський голова запевнив, що  у разі звернення власника землі за дозволом на будівництво будь-якого об’єкту на цій ділянці, це  питання буде вирішуватися на громадських слуханнях спільно з  мешканцями навколишніх будинків.

Любов Сусь (фракція «Слуга народу») озвучила звернення про відсутність освітлення на тротуарних доріжках від Оранж Плази до автовокзалу та від ринку «Північний» до набережної.

Для участі у засіданні сесії 30 квітня зареєструвалися 29 депутатів. Насамперед вони ухвалили рішення "Про виконання у 2020 році міської програми соціального захисту та підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей – мешканців м.Вараш на 2018-2020 роки", "Про виконання у 2020 році Програми соціальної допомоги в місті Вараш на 2018-2020 рік". Відмітимо, що на виконання першої програми було передбачено 75.000 грн, які рівномірно надані 15 учасникам АТО.

Депутатами було вирішено розробити новий варіант Положення про єдиний податок, а також відправити на доопрацювання проєкти рішень про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки і про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку.

Окрім цього підтримано зміни до програми "Про затвердження програми розвитку культури та туризму на 2021-2025 роки", до якої, зокрема, додано п’ять нових заходів, серед яких День українського добровольця, співфінансування проєкту: "Молодь ТуТ: створи простір молодіжних перспектив у своїй громаді", виділення коштів для виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію об’єктів інфраструктури "Парку культури та відпочинку" тощо.

Також внесено і зміни до бюджету Вараської міської територіальної громади на 2021 рік - на 7 млн 821 тис. 170 грн збільшено видатки загального і спеціального фондів. Гроші буде спрямовано на придбання модульного туалету для школи у с.Сопачів, для реконструкції спортивного майданчика Вараського ліцею №2, для виготовлення проєктно-кошторисної документації системи киснепостачання у будівлях Вараської багатопрофільної лікарні та ін.

Під час сесії також ухвалене рішення про створення медичних пунктів тимчасового базування Вараського центру первинної медичної допомоги.

Відеотрансляція засідання:

Результати голосування.