• Головна
  • Новини
  • Розпочато роботу з розробки проєкту Стратегії розвитку Вараської міської територіальної громади

Розпочато роботу з розробки проєкту Стратегії розвитку Вараської міської територіальної громади

Відбулася робоча нарада із розробки Стратегії розвитку Вараської міської територіальної громади на період до 2027 року. Під час засідання члени керівного комітету обмінялися думками щодо структури стратегії, напрямків, за якими вона розроблятиметься, та визначили їх керівників. Також обговорили пропозицію щодо збільшення часового терміну дії документу.

Керівникам напрямів доручено запропонувати склад робочих груп, які безпосередньо аналізуватимуть поточний стан справ, визначатимуть ресурсний потенціал, яким володіє громада, здійснюватимуть галузевий SWOT-аналіз у сфері житлово-комунального господарства, безпеки громади, господарського комплексу, інфраструктури, соціальної сфери та ін.

Суттєвою відмінністю стратегії розвитку Вараської громади від подібних документів інших міст є присутність на території громади об'єкту ядерної енергетики. Зокрема, при розробці документу будуть враховуватися можливості використання спільно з Рівненською АЕС незадіяних промислових площ та ділянок для залучення інвесторів.

До робочих груп у якості експертів будуть залучені представники бізнесу, громадських організацій, суб’єктів господарювання.

Заплановано, що проєкт стратегії розвитку громади буде представлено для публічного ознайомлення і обговорення 1 вересня 2021 року.

Нагадаємо, що згідно з розпорядженням міського голови №104-р від 20.04.2021 р. до складу керівного комітету з розробки проєкту стратегії увійшли міський голова Олександр Мензул (керівник), заступники міського голови: Михайло Волинець, Роман Хондока, Дмитро Стецюк, Ігор Воскобойник, керуючий справами Сергій Денега, начальник управління економіки та розвитку громади Ірина Барабух, секретар Вараської міської ради Геннадій Дерев’янчук, регіональний координатор ПРООН з досягнення цілей сталого розвитку в Рівненській області Ольга Кашевська, заступник генерального директора ВП "Рівненська АЕС" Віктор Кравець та голова громадської організації "Кузнецовська асоціація захисту прав підприємців" Наталія Калуш.