У Вараші відбулися установчі збори молодіжної ради

Відбулися установчі збори молодіжної ради, що діятиме при виконавчому комітеті Вараської міської ради. До її складу увійшли 18 осіб із різних громадських організацій та об’єднань.

У вівторок 11 травня вони обговорили запропонований проєкт положення про молодіжну раду й рекомендували виконавчому комітету розглянути його на своєму засіданні.

“Установчі збори це результат двомісячної роботи ініціативної групи, яку склали представники “Активної молоді міста”, УкрЯТа, Пласту, “Ольбери” та інші. У молодіжній раді ми згуртували найкращих представників громадських організацій, активних мешканців усієї громади, зокрема і сільських територій, від учнів старших класів до працівників РАЕС. Певно, відмінністю нашої молодіжної ради від інших подібних утворень, є те, що представники молодіжної ради будуть готувати проєкти рішень і пропонувати їх розглядати членами виконавчого комітету Вараської міської ради, а не просто діятимуть як громадська організація”, - пояснює заступник міського голови Дмитро Стецюк.

Молодіжна рада займатиметься розвитком молодіжної політики, залучатиме інвестиції (гранти) для реалізації проєктів, займатиметься організацією дозвілля. Планується, що рада буде проводити виїзні засідання, вивчати проблематику конкретних територій, допомагати в інтеграції сільських територій.