• Головна
  • Новини
  • Відбулися тренінги з протидії домашньому насильству для спеціалістів Вараської громади

Відбулися тренінги з протидії домашньому насильству для спеціалістів Вараської громади

Упродовж двох днів працівники Департаменту соціального захисту та гідності виконавчого комітету Вараської міської ради взяли участь у серії тренінгів із протидії домашнього насильства.

Заходи організували представники Центру підтримки громадських ініціатив “Чайка” у рамках проєкту “Громада вільна від насильства”, що реалізується Інститутом ПАКТ Україна за підтримки Уряду Канади.

Тренінг на тему “Протидія домашньому насильству, допомога постраждалим” відбувся 12 травня у залі засідань міської ради, а наступного дня відбулося онлайн-навчання для представників місцевих координаційних рад з питань сім’ї, гендерної рівності, протидії домашньому насильству.

Мета тренінгів - удосконалити практики реагування на випадки вчинення домашнього шляхом покращення професійних навичок спеціалістів, зміцнити міжсекторальну координації дій та ін.

"Це важлива тема - адже домашнє насильство має різні прояви: фізичне, психічне, економічне, сексуальне. Спільний знаменник у тому, що це все призводить до порушення конституційних прав людини. Вдячна організаторам тренінгів за можливість для спеціалістів нашого департаменту розширити свої знання", - зауважує директор департаменту Світлана Осадчук.