• Головна
  • Новини
  • Вараш: рятувальники взяли участь у Тижні з основ безпеки життєдіяльності для дошкільнят

Вараш: рятувальники взяли участь у Тижні з основ безпеки життєдіяльності для дошкільнят

14 травня вараські рятувальники провели профілактичний урок для вихованців навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа I ступеня» № 10.

Метою проведення даного заходу стало навчання наймолодшого покоління правилам безпеки життєдіяльності, вмінню діяти та не розгубитися в будь-яких небезпечних ситуаціях.

Як відомо, найбільш дієвим способом донести до дитини важливу, а подекуди, життєво необхідну інформацію, є саме ігрова форма спілкування, використання при цьому наочних прикладів на протипожежну тематику. Під зустрічі з вогнеборцями дошкільнята дізнались про корисні тематичні факти сфери безпеки життєдіяльності. Словом, діти цього дня не лише отримали багато нової корисної інформації, а й назавжди запам’ятали номер виклику Служби порятунку.

Також, як завжди, діти виявили неабияку зацікавленість до роботи оперативно-рятувальної служби. Всім присутнім було продемонстровано можливості, тактико-технічні характеристики та призначення пожежно-рятувальної техніки. Діти на власні очі побачили бойовий одяг та спорядження, пожежно-технічне обладнання, яке бійці Державної служби України з надзвичайних ситуацій використовують при ліквідації різних надзвичайних подій, в тому числі пожеж, дорожньо-транспортних пригод тощо.

Такі профілактичні заходи дають можливість суттєво зменшити виникнення надзвичайних ситуацій за участю дітей. Дозволяють підняти культуру життя та навчити дітей не лише уникнути небезпеки, але й правильно діяти у складній ситуації.

Вараський МС ГУ ДСНС України у Рівненській області

Ігор ШЕВЧУК