• Головна
  • Новини
  • Вараська громада приймала гостей із Асоціації "ОТГ Рівненщини"

Вараська громада приймала гостей із Асоціації "ОТГ Рівненщини"

Сьогодні делегація Асоціації органів місцевого самоврядування "Об'єднані територіальні громади Рівненщини" відвідала Вараську громаду. Голови громад області побували на екскурсіях у Інформаційному центрі "Полісся" та Навчально-тренувальному центрі ВП "Рівненська АЕС", оглянули матеріально-технічну базу Вараського ліцею №1, дошкільного навчального закладу №8 та стадіону "Ізотоп".

Під час зустрічі з міським головою Олександром Мензулом відбулося обговорення актуальних і проблемних питань, що нині виникають у громадах. Зокрема, проблема збирання сміття, утримання полігонів твердих побутових відходів. Також колеги цікавилися тим, як влаштована у Вараській громаді робота старост, ставили питання про розвиток інфраструктури та ін.

Наприкінці зустрічі члени Асоціації проголосували за звернення до органів державної влади щодо повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення та встановлення пільгового тарифу на електроенергію для юридичних осіб у 30-кілометрових зонах АЕС.

"Ми працюємо у Вараському районі уже другий день. Хотіли познайомитися із новою адміністративною одиницею, із новими громадами, побачити інфраструктуру Вараша та невеликих населених пунктів. Із головами громад ми вивчаємо досвід, ділимося проблемами, обмінюємося думками. На зустрічі з міським головою Олександром Мензулом обговорили важливе питання щодо відновлення пільг на електроенергію, котрі були скасовані для 30-кілометрової зони АЕС", - говорить голова Бугринської громади, голова Асоціації "Об'єднані територіальні громади Рівненщини" Сергій Пилипчук.