• Головна
  • Новини
  • На засіданні виконавчого комітету не ухвалили рішення про управителів багатоквартирних будинків Вараша

На засіданні виконавчого комітету не ухвалили рішення про управителів багатоквартирних будинків Вараша

У середу 9 червня 2021 р відбулося засідання виконавчого комітету Вараської міської ради. Члени комітету внесли зміни до складів двох комісій: щодо розгляду заяв про призначення грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення та розгляду заяв членів сімей осіб, які загинули (пропали безвісти), померли, та осіб з інвалідністю про призначення грошової компенсації. Також під час засідання було ухвалене рішення про створення Комісії з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Тривалий розгляд і дискусії викликало перше питання порядку денного про призначення управителів багатоквартирних будинків у м.Вараш. Відповідне засідання конкурсної комісії з призначення управителя багатоквартирних будинків відбулося 8 червня 2021 р. Члени цієї комісії ухвалили рішення визнати переможцем конкурсу по 14 багатоквартирним будинкам комунальне підприємство "Управляюча компанія "Житлокомунсервіс" , ПП "Управляюча компанія "Мегаполіс" (м.Львів) - по 34 будинкам, ТОВ "Управляюча компанія "Чистота і Порядок"(м.Рівне) - по 33 будинкам. Такий розподіл викликав невдоволення працівників КП "УК "Житлокомунсервіс", котрі прийшли на засідання виконавчого комітету. У своїх виступах вони просили не затверджувати результати конкурсу.

"Комісія, насамперед, при ухваленні рішення керувалася вартістю послуги - це основний критерій. До усіх чотирьох конкурсантів були зауваження щодо поданої документації. Тому було ухвалене колегіальне рішення про допуск усіх претендентів до участі у конкурсі. Потім шляхом оцінювання, згідно з критеріями, були визначені переможці. Враховуючи, що у КП УК "Житлокомунсервіс" була найбільша вартість послуги, вони стали переможцями лише на 14 об'єктах. До слова, згідно з запевнень учасників конкурсу, вони набиратимуть штат працівників із числа жителів нашого міста. Обіцяють гідну оплату праці", - говорить голова конкурсної комісії з призначення управителів багатоквартирних будинків у м.Вараш, заступник міського голови Ігор Воскобойник.

Відмітимо, що "Житлокомунсервіс" виставив найбільшу вартість за обслуговування - у межах 11-12 грн попри 6-7 грн у інших учасників.

"У мене просте запитання - чому жителі нашого міста мають платити удвічі більше за обслуговування будинків? Яка різниця нашим мешканцям із якого міста компанія-управитель? Ми маємо захищати права наших мешканців – вони мають жити у чистому місті, у чистих будинках із обгрунтованими тарифами", – переконаний член виконавчого комітету, генеральний директор ВП "Рівненська АЕС" Павло Павлишин.

Міський голова Олександр Мензул також зауважує на значно більшому тарифі комунального підприємства. Водночас міський голова упевнений, що робота для працівників "Житлокомунсервісу" буде.

"Тарифи, які запропонували компанії з інших міст, – вони співвідносні з загальноукраїнськими. А вартість за утримання квадратного метру у Вараші зависока. Я це говорив керівництву "Житлокомунсервісу". Занадто велика винагорода управителю – удвічі більше, ніж пропонують інші учасники конкурсу. Сьогодні на засіданні виконавчого комітету ми зняли це питання з розгляду. Щодо працівників "Житлокомунсервісу", то хочу сказати, що робота для них буде хто би не був управителем будинків", – запевняє міський голова Олександр Мензул.