• Головна
  • Новини
  • "Гуманітарна" комісія зняла з порядку денного проєкт рішення щодо реорганізації Вараської гімназії

"Гуманітарна" комісія зняла з порядку денного проєкт рішення щодо реорганізації Вараської гімназії

16 червня відбулося засідання Комісії з гуманітарних питань, дитячої, молодіжної політики та спорту Вараської міської ради. Члени комісії розглянули шість питань порядку денного, а також листи Управління освіти та Департаменту культури, туризму, молоді та спорту.

Передусім депутати розглянули декілька проєктів щодо внесення змін до установчих документів Вараської міської бібліотеки для дітей, Вараської дитячої музичної школи, Вараської міської публічної бібліотеки, Парку культури та відпочинку та затвердження їх положень і статуту. Потреба у змінах виникла внаслідок реорганізації відділу культури і туризму виконавчого комітету і підпорядкування цих закладів Департаменту культури, туризму, молоді та спорту виконавчого комітету Вараської міської ради.

Тривала дискусія у членів комісії виникла під час розгляду питання стосовно утворення "Вараського молодіжного центру". Зокрема, депутати наголосили на необхідності проведення конкурсу на посаду директора цього комунального закладу.

"Комісія зняла з порядку денного проєкт рішення №504 від 7 червня 2021 року стосовно реорганізації Вараської гімназії шляхом приєднання до Вараського ліцею №2 у зв'язку з відсутністю цього питання у порядку денному, що розглядатиметься на сесії Вараської міської ради. Вараська гімназія продовжує і надалі свою освітню діяльність - тобто 1 вересня 2021 року розпочнеться навчальний процес у даному закладі. Було побажання від колег-депутатів щодо створення робочої комісії, яка має доопрацювати установчі документи гімназії і привести їх до вимог чинного законодавства", - говорить голова постійної комісії з гуманітарних питань, дитячої, молодіжної політики та спорту Яна Горегляд.