• Головна
  • Новини
  • Під час десятої сесії Вараської міської ради ухвалено програму надання пільгових довготермінових кредитів на будівництво і придбання житла

Під час десятої сесії Вараської міської ради ухвалено програму надання пільгових довготермінових кредитів на будівництво і придбання житла

На початку роботи десятої сесії Вараської міської ради міський голова Олександр Мензул привітав із Днем народження депутата Ольгу Кравчук, а також вручив почесну грамоту Рівненської облдержадмінстрації учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Василю Гудзулу та почесну грамоту і пам'ятний знак Рівненської обласної ради учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Петру Водьку.

Під час формування порядку денного депутати виключили із нього проєкт рішення №253 від 04.03.2021 р. про скасування рішення виконавчого комітету від 13.11.2019 №272, яке стосувалося багатоповерхової забудови поблизу кладовища на вулиці Парковій у м.Вараш, через колективні звернення учасників АТО.

Затим депутати заслухали звернення та запити колег. Депутат Володимир Грушевський (фракція "Голос") звернув увагу на те, що комунальне підприємство "УК "Житлокомунсервіс" не надає для об'єднань багатоквартирних будинків громади інформацію про формат надання послуг із вивезення сміття.

Депутат Наталія Камінська (фракція "За майбутнє") звернулася до міського голови щодо організації аналізу стану амбулаторії у с.Мульчиці й розроблення необхідної документації задля участі медичного закладу в одержанні державної соціально-економічної субвенції для капітального ремонту.

Дмитро Ющук (фракція "Європейська солідарність") у своєму виступі наголосив на наявність обмеження доступу відвідувачів до території Білого озера у вигляді шлагбауму. Депутат запропонував звернутися до поліції, прокуратури та інших структур щодо оцінки законності такого обмеження в'їзду та справляння плати.

Депутат Віра Литвин (фракція "ПРОпозиція") запропонувала виділити кошти з міського бюджету для створення на території Вараської громади центру надання первинної правової безоплатної допомоги.

Після виголошення звернень та запитів депутати підтримали внесення "технічних" змін до декількох програм: співфінансування ремонтів багатоквартирних житлових будинків, комплексної програми енергоефективності, програми розвитку малого і середнього підприємництва, економічного і соціального розвитку на 2021 рік, комплексної програми "Розумна Громада", антикорупційної програми Вараської міської ради та ін.

Також депутати проголосували за скасування Порядку видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою або відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів, анулювання дозволів та Порядку проведення конкурсу з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування в м.Кузнецовськ.

Окрім цього під час засідання було внесено зміни до бюджету Вараської громади на 2021 рік у зв'язку з одержанням державних субвенцій - 264 тис.грн для ЦНАПу (для виготовлення водійських посвідчень та реєстрації автомобілів), 1 млн 706 тис. 856 грн на проєкт Нова українська школа (для придбання обладнання, меблів, навчання педагогів тощо), 55 245 грн. для Вараського інклюзивно-ресурсного центру. Також депутатами виділено 90 тис. грн на розроблення норм надання послуг з вивезення твердих побутових відходів у рамках Комплексної програми благоустрою та розвитку комунального господарства Вараської міської територіальної громади на 2021-2023 роки.

Під час сесії також ухвалено програму надання пільгових довготермінових кредитів на будівництво і придбання житла на 2021-2023 роки, яка має посприяти у вирішенні житлової проблеми для молоді, соціально незахищених верств, учасників АТО тощо та має надати поштовх для завершення будівництва багатоповерхового будинку у мікрорайоні Будівельників 56А.