• Головна
  • Новини
  • У селах Вараської громади встановлюють майданчики для занять воркаутом

У селах Вараської громади встановлюють майданчики для занять воркаутом

У селах Рудка та Мульчиці на території навчальних закладів встановлено майданчики для занять воркаутом. Найближчими днями такі ж майданчики з'являться і в селах Собіщиці, Сопачів, Стара Рафалівка та Заболоття. На придбання обладнання із міського бюджету витрачено 239 тис.грн.

"Тендер на ці майданчики виграла компанія "Епіцентр" - від них у подарунок ми одержали столи для вуличного настільного тенісу. Також із керівництвом Дитячо-юнацької спортивної школи ми зараз вивчаємо питання з організації гуртків греко-римської боротьби у селах Заболоття та Більська Воля. Оцінюємо наші фінансові можливості, з'ясовуємо які ремонтні роботи потрібно зробити та чи є на місцях тренери", - говорить начальник Управління освіти Вараської міської ради Олена Корень.

Відмітимо, що воркаут - це масовий рух, заснований на заняттях фізичною культурою із застосуванням тренувального обладнання у громадських об'єктах, таких як шкільні двори, парки, спортивні майданчики у міській забудові. Включає тренування на турніку, брусах, яке відбувається на свіжому повітрі.