• Головна
  • Новини
  • У Вараші завершила роботу виставка робіт Сергія Максимчука

У Вараші завершила роботу виставка робіт Сергія Максимчука

У приміщенні виконавчого комітету Вараської міської ради 4 липня 2021 року завершила роботу персональна виставка вараського художника Сергія Максимчука.

Упродовж червня у рамках проєкту "Один митець – один місяць" жителі та гості громади мали змогу побачити пейзажі міста атомників, а також ближніх сіл та селищ.

Відвідувачі виставки за допомогою робіт художника могли простежити зміни, що відбуваються у місті, а також оцінити багатогранність краси місцевої природи. Кожна картина – унікальна та багатогранна. При різному освітленні вони щоразу відкриваються перед глядачем по-новому, адже автор робіт використовує оригінальну техніку об’ємного живопису.

Сергій Максимчук є автором прапора та герба Вараша, учасником спільних всеукраїнських та міжнародних виставок і пленерів. Художник пише картини в імпресіоністичній манері. Його ім'я включено до енциклопедичного видання "Митці Рівненщини", а також до Енциклопедії Сучасної України. Нагороджений медаллю "За служіння мистецтву". Роботи зберігаються у Рівненському обласному краєзнавчому музеї, Маневицькому краєзнавчому музеї, а також у приватних колекціях Польщі, Франції, США, України.

У липні у приміщенні виконавчого комітету експонуватимуться роботи Ірини Герчанівської.

Відмітимо, що проєкт "Один митець – один місяць" започатковано керуючим справами виконавчого комітету Вараської міської ради Сергієм Денегою. Ініціатива покликана сприяти популяризації творчості художників поліського краю. У лютому свої роботи представила Ірина Ладюк, у березні – Вячеслав Остапович, у квітні – Мирослава Волощук, у травні – Марія Солтис-Смірнова та Вікторія Карпенюк.