• Головна
  • Новини
  • Рятувальники організували інформаційно-роз’яснювальну зустріч для голів ОСББ Вараша

Рятувальники організували інформаційно-роз’яснювальну зустріч для голів ОСББ Вараша

Рятувальники Вараського районного управління Головного управління ДСНС України у Рівненській області зустрілися з головами вараських об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Приводом для інформаційно-роз’яснювальної зустрічі стала нещодавня пожежа в одній з квартир багатоповерхівки у мкрн Будівельників, гасити яку пожежним заважали ряд порушень правил експлуатації будинку.

Міський голова Олександр Мензул наголосив, що згадана подія має стати приводом для обстеження усіх ОСББ міста стосовно дотримання правил безпечної експлуатації.

"Висновки треба робити щодо всього міста. Важливо звільнити, сходові клітини під’їзди будинків від усього зайвого, що може заважати евакуації, роботі рятувальників. Треба організувати перевірку пожежної сигналізації, вогнегасників. Також перевірити під’їздні шляхи щодо доступу пожежних машин та спецтехніки", – зауважив Олександр Мензул.

На зустрічі також обговорили основні вимоги пожежної безпеки для об’єктів будівництва, стан евакуаційних виходів із будівель, можливість вільного під’їзду спеціальної техніки в екстрених ситуаціях, дотримання правил поведінки при пожежах. Рятувальники порадили головам ОСББ пройти навчання із пожежної безпеки та цивільного захисту.

"Проблема незаконно облаштованих комор в під'їздах, які є порушенням і протипожежних норм і перешкоджають доступу до загальнобудинкових мереж, і взагалі побудовані шляхом самозахвату спільносумісної власності співвласників будинку, голови правлінь ОСББ самотужки не подолають. Це потрібно робити спільно з міською радою і відповідних органів ДСНС", – зауважує голова ОСББ Ольга Цьомах.

Також вона наголосила, що у разі спільних дій набагато швидше вдасться навести лад у місті. Голови правлінь ОСББ завжди готові до конструктивної співпраці й упорядкування будинків, дворів до комфортних та безпечних умов проживання мешканців Вараша.

Відмітимо, що за розпорядженням міського голови Олександра Мензула створено комісію з обстеження наслідків пожежі у будинку ОСББ "Злагода 34400".

Про правила пожежної безпеки в Україні та пожежну безпеку об’єктів будівництва