• Головна
  • Новини
  • Вараські майстри та бандуристки взяли участь у етно-еко фестивалі "Буща Папороть"

Вараські майстри та бандуристки взяли участь у етно-еко фестивалі "Буща Папороть"

Вараські майстри, солісти Центру дозвілля та Народний аматорський ансамбль бандуристок «Берегиня» департаменту культури, туризму, молоді та спорту Вараської міської ради взяли участь в обласному відкритому етно-еко фестивалі "Буща Папороть".

Фестиваль відбувся 10 липня 2021 року у селі Буща Мізоцької громади на території Національного природного парку "Дермансько-Острозький". Мета фестивалю: збереження та популяризації українських купальських народних традицій та культурної спадщини, розвитку аматорського мистецтва та етно творчості, формування екологічного світогляду та залучення до охорони довкілля, сприяння розвитку туризму

Вараську громаду на фестивалі представили заслужений майстер народної творчості України (різьба по дереву) Іван Коваленас, майстриня з крапкового розпису Любов Ципан, майстриня з виготовлення ляльок мотанок, берегинь та жіночих аксесуарів Людмила Петрик, учасники міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних фестивалів-конкурсів Народний аматорський ансамбль бандуристок «Берегиня», солісти Центру дозвілля Іван Бублик та Юрій Савчук.

Під час фестивалю можна було взяти участь у екскурсії екостежкою "Від Волині до Поділля", у спортивних змаганнях із міні-футболу, волейболу, дартсу, армреслінгу та ін., переглянути виставки та майстер-класи народних майстрів.

Також на території с.Буща працював анімаційно-розважальний комплекс для дітей, організовувалися купальські обрядові дійства, народні ігри, хороводи та представлена мистецька програма «Вогнецвіт» за участю творчих аматорських колективів Рівненщини.