• Головна
  • Новини
  • Олександр Мензул представив новообраних директорів Вараської гімназії та Вараського ліцею №2

Олександр Мензул представив новообраних директорів Вараської гімназії та Вараського ліцею №2

Міський голова Олександр Мензул, секретар Вараської міської ради Геннадій Дерев’янчук, заступник міського голови Дмитро Стецюк та начальник Управління освіти Олена Корень сьогодні представили колективам Вараської гімназії та Вараського ліцею №2 новопризначених керівників Аллу Гузь та Яну Горегляд.

Відмітимо, що це перші директори закладів освіти Вараської громади, обрані шляхом проведення конкурсу. Контракти із обома керівниками укладено на 2 роки.

Яна Горегляд подякувала міському голові та депутатському корпусу Вараської міської ради за довіру, також наголосила на підтримці та взаєморозумінні з колективом ліцею.

"У своїй діяльності буду керуватися такими принципами: повага та довіра до учасників освітнього процесу, співробітництво та колегіальність, співпрацюватиму з органами влади і громадськими організаціями. Буду дотримуватися демократичного стилю управління і висвітлення творчих здобутків закладу. Усе велике не робиться однією людиною, воно робиться командою, у співпраці з учнями, педагогами, батьками та органами влади", – переконана директор Вараського ліцею №2.

"На мою думку, у керівника повинні бути три основних якості – чесність, терпіння та самоповага. Такої підтримки, яку я мала упродовж цих трьох місяців під час підготовки до конкурсу від дітей, батьків, я не очікувала. Я відчула що таке батьківський колектив, наскільки це потужна сила та міцне плече. Якщо нас і об’єднають, то наша гімназія буде найкращою. І не має різниці, як вона буде називатися – чи Вараський ліцей, чи Вараська гімназія. Ми досягнемо ще більшого", – сказала у своєму виступі директор Вараської гімназії Алла Гузь.

Олександр Мензул подякував Надії Горбачик і Людмилі Романік, які донедавна очолювали гімназію та ліцей №2, та привітав новопризначених керівників. У своєму виступі міський голова акцентував увагу на темі реформування системи освіти.

"Усі ви знаєте, що відбувається реформа, реорганізація закладів освіти. Якою вона буде – залежить тільки від вас. До кінця місяця у вас є час опрацювати проєкт рішення, який ми будемо виносити на розгляд сесії. Директори будуть співавторами документу, колективи опрацюють проєкт із профспілкою. Я думаю, що здобутки, які напрацьовані багаторічною роботою, тобто методики навчання, які вже запроваджені та мають високі практичні результати, мають розповсюджуватися по громаді. Вважаю, що це шанс, не зациклюватися на одному закладі, а трансформуватися і поширювати кращу практику на всі навчальні заклади. Чи це буде два заклади, чи трансформований один – прошу вас це опрацювати та сподіваюсь, пройшовши перехідний період, вийдемо на фінішну пряму та поставимо крапку у питанні. У свою чергу ми зробимо все, щоб було комфортно як дітям, так і батькам та колективам навчальних закладів", – зазначив Олександр Мензул.

Варто зауважити, що конкурс на заміщення вакантної посади директора Мульчицького ліцею не відбувся через відсутність претендентів і згодом буде оголошений повторно.