• Головна
  • Новини
  • Володарями кубка "РАЕС CUP" 2021 року стали рівнянин Дмитро Стецюк та мешканка Вараша Юлія Руднік-Гриньків

Володарями кубка "РАЕС CUP" 2021 року стали рівнянин Дмитро Стецюк та мешканка Вараша Юлія Руднік-Гриньків

На території реабілітаційно-оздоровчого комплексу Рівненської АЕС "Біле озеро" відбувся крос-триатлон "Energy Sprint Triathlon" – завершальний етап Кубка "РАЕС CUP", що цьогоріч став найбільшим за свою історію, зібравши близько тисячі спортсменів та аматорів.

Уже втретє Рівненська АЕС спільно із велокомандою "PAEC team", Первинною профспілковою організацією (ППО) та Організацією молоді (ОМ ППО) підприємства є організаторами єдиного триатлону Рівненщини "Energy Sprint Triathlon". Партнерами цього року стали ВП ГО "УкрЯТ" в Рівненській області, Вараський міський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю імені З.А.Матвієнко та представники бізнесу.

Цьогоріч у змаганнях взяли участь 126 спортсменів та аматорів з різних куточків України. Напередодні триатлону під час традиційної вечері "паста-паті" відбувся інформаційний брифінг, де організатори розповіли про маршрут і правила змагань. У день спортивного свята професійні триатлоністи та початківці з 9 областей країни пройшли три феєричні етапи: плавання, велосипедний заїзд та біг. Сам захід зробили ще більш яскравим музичний супровід від луцьких діджеїв Subside та Artem Famouse, а також ведучі Палацу культури РАЕС Альона Кухта та Світлана Проневич.

Потужну волонтерську підтримку івенту забезпечили рівненський осередок ВП ГО "УкрЯТ", Профспілка Рівненської АЕС, дитячі організації "Ольбери" та "Пласт". Не менш активними вболівальниками були рідні, друзі та колеги учасників.

 239211920 15557738847

Також на події діяли благодійний ярмарок виробів вихованців та працівників Вараського центру реабілітації та інформаційний стенд РАЕС, де спеціалісти управління інформації та зв’язків з громадськістю електростанції спілкувалися з учасниками та гостями про переваги атомної енергетики та її перспективність.

Після урочистого гарматного пострілу в повітря учасники триатлону стартували одночасно у вільному стилі плавання, долаючи дистанцію Білого озера у 750 метрів. Безпеку плавців забезпечував човен супроводу рятувальників. Далі, пробігши транзитну зону, спортсмени подолали 20 кілометрів велосипедного заїзду. Маршрут велоетапу пролягав мальовничою, проте нелегкою крос-кантрійною трасою до села Озерці та назворот. Після повернення на базу, учасники триатлону розпочали завершальний етап – забіг на п’ятикілометрову дистанцію, що проліг лісосмугою вздовж пляжу.

У результаті в абсолюті серед чоловіків першість вкотре здобув рівнянин Дмитро Стецюк з часом 1:10:33, в абсолюті серед жінок перемогла киянка Валентина Молчанець з часом 1:17:09.

Низку переможців названо серед чоловіків у різних вікових категоріях. Так золото здобули: працівник РАЕС Віталій Демидишин із часом 1:14:21 у категорії 18-29 років, лучанин Олександр Устимович із часом 1:14:33 у категорії 30-39 років, його земляк Валентин Черняк з часом 1:15:36 у категорії 40-49 років, у категорії 50+ років – Олександр Прит із Томашгорода з часом 1:18:39.

Серед жінок у віковій категорії 18-35 років перемогу завоювала Тетяна Мазур з Южноукраїнська із часом 1:38:30 та в категорії 36+ років першою стала Жанна Бадаліс із Дубно з часом 1:30:33. Варто також відзначити, що ще дві працівниці Рівненської АЕС стали призерками цьогорічного триатлону: Юлія Руднік-Гриньків виграла бронзу в абсолюті серед жінок, а Лариса Мельник срібло у віковій категорії 18-35 років. Також визначено найшвидших триатлетів НАЕК «Енергоатом», ними стали працівники РАЕС Віталій Демидишин та Юлія Руднік-Гриньків. Володарями кубка "РАЕС CUP" 2021 року стали Дмитро Стецюк та Юлія Руднік-Гриньків. У командному заліку Компанії першість здобула Рівненська АЕС, за ними слідували Южноукраїнська та Хмельницька АЕС.

Усі фінішери отримали пам’ятні медалі заходу, а призери нагороджені грошовими винагородами та цінними призами від партнерів змагань. Також іміджевими футболками Кубка РАЕС відзначені 35 учасників усіх його чотирьох етапів – марафону "Забіг під градирнями", веломарафону "100 ВЕЛОwatt", Міжнародного турніру з плавання на відкритій воді "Біле озеро" та крос-триатлону "Energy Sprint Triathlon". У цілому, спортивні заходи Рівненської АЕС зібрали впродовж року близько тисячі спортсменів та аматорів з усієї України та закордону.

За день до триатлону Рівненської АЕС його абсолютний переможець та незмінний учасник усіх спортивних заходів РАЕС Дмитро Стецюк переміг у категорії Мастерс на Чемпіонаті України з крос-триатлону, що відбувся у Ковелі. Проте, за словами хлопця, чемпіонат став лише розминкою перед змаганнями на Білому озері.

"Напередодні намагався розім’ятися на чемпіонаті, адже знав, що тут траса набагато складніша і суперники не дадуть так легко перемогти. Вірно спланована тактика на кожному етапі змагань дала комфортний відрив від інших спортсменів, що дозволило прийти першим. Триатлон РАЕС відбувся на високому рівні – рівні Кубку Європи чи навіть світу, тому я постійно приїжджаю, привожу нових учасників і рекомендую його іншим", – прокоментував абсолютний переможець.

Аби пройти усі етапи триатлону максимально легко й приємно та зарядитися позитивними емоціями на наступний сезон, переможниця абсолюту серед жінок, чемпіонка Європи з триатлону Валентина Молчанець проходила усі дистанції, спілкуючись із іншими учасниками.

"Бачу, щороку організатори докладають ще більше зусиль та нових ідей аби захід пройшов оригінально та незабутньо. Цей спортивний івент вважаю набагато кращим за більшість, які проводяться в столиці чи решті великих містах країни", – поділилася враженнями професійна спортсменка.

За потужну підтримку усіх, хто підтримував спортсменів вздовж маршруту змагань подякував генеральний директор РАЕС Павло Павлишин.

"Особисто для мене головне не суперництво, а сама участь, отримати позитивні емоції та бути частиною такого свята. Приємно, що до спорту долучаються мої колеги та колеги з інших станцій", – відзначив генеральний директор РАЕС.

За інформацією Управління інформації та зв’язків з громадськістю ВП "Рівненська АЕС"

Світлини Юлії Кулаєвою, Надії Тимофєєнко