• Головна
  • Новини
  • У Вараській громаді перевірено автомийки на дотримання екологічних норм

У Вараській громаді перевірено автомийки на дотримання екологічних норм

Працівники вимірювальної лабораторії КП "Вараштепловодоканал" та Відділу екологічного контролю виконавчого комітету Вараської міської ради дослідили наявність сертифікатів на миючі засоби та дотримання допустимих норм забруднення стічної води на автомийках Вараської громади.

Перевірку здійснено за дорученням міського голови Олександра Мензула задля запобігання порушень у роботі каналізаційних мереж Вараша та забезпечення охорони навколишнього природного середовища.

"Наша лабораторія перевірила автомийки "Форсаж", "Н₂О", "Еліт", "Бумер", "Блиск", автомийки на території АТП, ринку на відповідність забруднюючих речовин у стічній воді допустимим концентраціям, згідно з "Правил приймання стічних вод до системи централізованого водовідведення м.Вараш". Зокрема, на автомийці "Форсаж" виявлено перевищення вмісту заліза, автомийка на території ринку перевищила норми по завислим речовинам, фосфатам, залізу. Автомийка "Еліт" перевищує норми за скидами фосфатів, аніонно-поверхневих активних речовин, автомийка "Бумер" за скидами аніонно-поверхневих активних речовин", – розповідає завідувач лабораторії "Вараштепловодоканал" Мар’яна Гаврилюк.

У свою чергу у Відділі екологічного контролю відмічають, що на автошампуні, активну піну на автомийках є сертифікати відповідності. Найкраще організоване використання води на автомийці "Н₂О", де відбувається її очистка та використання у замкнутому циклі.

Результати перевірки доправлено у відповідні інспекції, також "Вараштепловодоканал" продовжує роботу з керівництвом автомийок щодо укладання договорів про скидання забрудненої води до очисних споруд підприємства.

До слова, КП "Вараштепловодоканал" нещодавно організувало мікробіологічні дослідження якості води на відповідність ДСанПіН у закладах освіти міста Вараш. Проби води взято у ДНЗ №12, ДНЗ №2, вараських ліцеях №3 і №4, Будинку дитячої та юнацької творчості та Дитячо-юнацькій спортивній школі.