• Головна
  • Новини
  • У Вараській громаді відзначили День Державного Прапора України

У Вараській громаді відзначили День Державного Прапора України

Святкування Дня Державного Прапора України на території Вараської громади розпочалося автопробігом від села Озерці до центральної частини Вараша. У заході взяло участь два десятки автовласників.

Затим на флагштоку біля будівлі виконавчого комітету Вараської міської ради було урочисто піднято жовто-блакитний стяг.

"Шановні жителі громади. Вітаю нас зі святом, бажаю нам здоров'я. І нехай у наступні роки наші державні прапори замайорять, як прапори перемоги, на Луганщині, Донеччині та у Криму! Слава Україні!", – сказав заступник міського голови Михайло Волинець.

"Під цим прапором упродовж століття вмирали наші земляки, наші діди-прадіди, вмирають у боротьбі з окупантами наші брати і сестри. Шануйте наші державні символи, символи нашого народу!", – закликав громадський діяч, котрий першим підняв жовто-блакитний прапор у Вараші, Святослав Шкабура.

"Хочу подякувати бойовим побратимам, що із 2014 року захищають нашу Україну. І хочу подякувати чоловікам і жінкам, які докладали зусиль для нашої незалежності, докладають зусиль для її відстоювання. Вітаю зі святом!", – зазначив учасник АТО Валерій Конопко.

Після урочистого підняття прапору представники духовенства, громадськості, місцевої влади, військовослужбовці вирушили до с.Бабка Вараської громади, де поклали квіти до могил загиблих героїв.

Відмітимо, що напередодні Дня Державного Прапора України представники виконавчого комітету, депутати Вараської міської ради взяли участь у спільному виконанні гімну України біля Палацу культури ВП "РАЕС" ім.Л.Українки.