• Головна
  • Новини
  • У День знань у Вараській багатопрофільній лікарні запрацює система видачі електронних лікарняних

У День знань у Вараській багатопрофільній лікарні запрацює система видачі електронних лікарняних

У Вараській багатопрофільній лікарні із 1 вересня впровадять систему видачі електронних лікарняних. Директор Вараської багатопрофільної лікарні Тетяна Латишенко переконана що переведення лікарняних в електронний вигляд – це зручно та сучасно, як для медичних працівників, так і для пацієнтів.

"Електронний лікарняний листок – це листок непрацездатності, який підтверджує, що людина не може працювати. Це той самий лікарняний листок, який був і в паперовому вигляді. Наші лікарі вже пройшли навчання в онлайн режимі. На сьогодні, якщо лікарняні листки відкриті в паперовому вигляді, вони будуть продовжуватися до закінчення випадку непрацездатності і закриються також в паперовому варіанті. Зокрема, це стосується онкохворих та пацієнтів, які хворіють довготривалий час. Нові пацієнти, які прийдуть на прийом до лікаря, будуть відкривати лікарняні в електронному вигляді. Відтепер не потрібно стояти в черзі та чекати лікарів, збирати всі підписи, до того ж цей електронний листок одразу буде доступний для підприємства, на якому працює пацієнт", – зауважує Тетяна Латишенко.

Також директор відзначає переваги системи видачі електронних лікарняних: система скорочує час оформлення електронного документа лікарем; електронний листок є дієвим від першої години звернення, тобто попри вихідний день лист виписується одразу; а також, найголовніше, система видачі електронних лікарняних унеможливлює фальсифікацію листків непрацездатності – відтепер "попереднім" числом його виписати неможливо.

Зауважимо, що із 1 вересня 2021 року всі медичні установи України працюватимуть у системі видачі електронних лікарняних відповідно до наказу Міністерства охорони здоров'я від 01 червня 2021 року.

До слова, Фонд соціального страхування України у Рівненській області нещодавно повідомив, що в область надійшла необхідна кількість бланків листків непрацездатності. Після розподілу листків непрацездатності між закладами охорони здоров'я Рівненської області, усі раніше видані довідки про тимчасову непрацездатність громадяни зможуть обміняти та отримати належні виплати від Фонду.