• Головна
  • Новини
  • Вараш із Днем міста вітали закордонні гості, народні депутати, представники міст України

Вараш із Днем міста вітали закордонні гості, народні депутати, представники міст України

У Вараші відбулися урочистості з нагоди Дня міста за участі закордонних гостей, народних депутатів України, голів міст та громад та ін.

На святкування Дня міста Вараш прибули Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін, представники гміни-побратима Волув (Польща) Себастіан Вєжбовські та Рафал Заяц, делегації із Луцька, на чолі заступником міського голови Юрієм Вербичем, із Нетішина, на чолі з заступником міського голови Оксаною Латишевою, міста Сарни, на чолі з міським головою Русланом Серпеніновим, міста Дубно, на чолі з секретарем міської ради Віктором Недашковським, міський голова Острога Юрій Ягодка, депутат Дубенської районної ради Богдан Файфура, заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко, депутати Рівненської обласної ради Ігор Ясенюк та Вікторія Опанасюк, генеральний директор Рівненська АЕС Павло Павлишин, народний депутат України Сергій Євтушок, народний депутат України Андрій Шараськін, голова Вараської районної ради Ярослав Березюк, помічник заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони В'ячеслав Стасюк, перший заступник голови громадської Ради при Міністерстві оборони України Петро Гаращук.

Після презентації стану справ і можливостей у Вараші та Вараській громаді відбулося підписання Меморандуму про партнерство територіальних громад міським головою Олександром Мензулом та Сарненським міським головою Русланом Серпеніновим.

IMG 9527

Олександр Мензул і Руслан Серпенінов (праворуч) підписують меморандум

"Ми повинні підтримувати один одного на усіх рівнях. Із сусідами треба жити мирно і дружно. Цей меморандум є позитивним моментом, який дозволить нашим громадам розвиватися", – відмітив міський голова Олександр Мензул.

IMG 9570

"Дякую депутатському корпусу Вараської міської ради, який іще до підписання меморандуму надав нам субвенцію, яка допоможе нам завершити реконструкцію дитячого терапевтичного відділення Сарненської центральної районної лікарні. За десять років моєї роботи в органах державної влади, в органах місцевого самоврядування не пам'ятаю таких прикладів, коли одна громада надавала субвенції іншій. Підписання меморандуму є символом співпраці, ми впевнені, що будемо разом формувати спільні проєкти і разом їх будемо реалізовувати", – зазначив міський голова м.Сарни Руслан Серпенінов.

IMG 9539

Олександр Мензул і Руслан Серпенінов (праворуч)

У вітальному слові Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в України Марек Шафін відмітив співпрацю словацького й українського народів.

"Вітаю місто Вараш із черговим Днем народження. У багатьох сферах ви можете слугувати прикладом для наших міст. Мені приємно тут бачити таке співвідношення атомної енергетики та громадянського суспільства. Ми завжди були з вами – із 2014 року кожен словак дав 1,5 євро для різноманітної гуманітарної допомоги Україні. Словацький народ буде продовжувати наше співробітництво. Я сьогодні приїхав до вас, щоб знайти нові ідеї, котрі ми можемо запропонувати вашим словацьким партнерам", – зауважив Марек Шафін.

IMG 9581

Марек Шафін (ліворуч) і Олександр Мензул

У свою чергу заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко запевнив, що облдержадміністрація є надійним партнером для Вараської громади.

"Мені дуже імпонує підхід, який запровадила Вараська громада. Раніше наявність атомної станції на території була певним елементом самозаспокоювання, що проживемо, прогодуємо себе. Нині ви розпочали комплексну роботу в усіх напрямках, починаючи із туристичного, завершуючи індустріальним напрямком, роботою щодо розміщення дата-центрів, індустріальних парків. Це правильний рух у правильному напрямку – і на цьому шляху облдержадміністрація буде надійним партнером. На нас також лежить відповідальність за те, щоб Вараська громада, Вараський район були успішними", – сказав Ігор Тимошенко.

IMG 9586

Народний депутат України Сергій Євтушок запевнив міського голову Олександра Мензула, що Вараська громада може розраховувати на підтримку у стінах українського парламенту.

"Я бачу наскільки Ви, Олександре Павловичу, вибудовуєте міцні стосунки із керівництвом атомної станції. Це важливо, адже це велика складова успіху громади. І радий, що Ви співпрацюєте з державною виконавчою владою області. Це також дуже важливо в умовах, коли керівники територіальних громад роблять перші кроки у своїй діяльності. І я радію, що Ви знаходите спільні орбіти спілкування, планування спільних проєктів зі своїми сусідами. Тому, хочу сказати - в добру путь! Ми, народні депутати, будемо поруч із Вами за будь-яких обставин", – запевнив Сергій Євтушок.

IMG 9598

Сергій Євтушок

Гості Вараської громади після презентації міста відвідали Інформаційний центр РАЕС та взяли участь у закритті обласного фестивалю народної творчості та побуту "Барви Надстир'я".

9772