• Головна
  • Новини
  • Комісія ТЕБ і НС розглянула стан вакцинації у закладах освіти Вараської громади

Комісія ТЕБ і НС розглянула стан вакцинації у закладах освіти Вараської громади

Відбулося позачергове засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вараської міської територіальної громади.

Насамперед, члени комісії розглянули питання щодо стану захворюваності на COVID-19 та вжиття заходів з підвищення рівня вакцинації від коронавірусної інфекції, у тому числі в закладах освіти громади.

Заступник директора Вараського центру первинної медичної допомоги Павло Пан зазначив, що захворюваність на CОVID-19 та загалом гострими респіраторними захворюваннями щодня зростає.

"Минулого тижня було 30 підтверджених випадків, цього ж поки 18. Разом із тим триває активна кампанія із вакцинації, зокрема працівників освіти. Нещодавно ми організували виїзний вакцинальний пункт у селі Собіщиці, де кожен працівник зміг вакцинуватися. Із наступного тижня плануємо організовувати такі ж централізовані виїзди", – доповідає Павло Пан.

У свою чергу начальник Управління освіти Олена Корень зауважила, що на цей момент збільшується відсоток вакцинованих освітян.  Наприклад, у Заболоттівській гімназії 92% вакцинованих працівників. У Вараші першість тримає Вараський ліцей №3 – 80%. Також Олена Корень висловила надію, що упродовж наступного тижня навчальні заклади будуть мати відповідний відсоток щеплених вчителів та продовжуватимуть навчання в звичайному режимі.

Ще одним важливим питанням на засіданні розглянули виділення коштів із резервного фонду бюджету громади для ліквідації надзвичайної ситуації у Вараській багатопрофільній лікарні. За словами директора лікарні Тетяни Латишенко, у закладі центральний вузол водопостачання потребує ремонту.

"Це не просто косметичний ремонт. Справді аварійна ситуація, уже декілька днів у нас немає гарячої води та перекрита холодна", – зауважила директор.

Члени  Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій одноголосно погодили виділення коштів з резервного фонду бюджету громади для ліквідації НС на мережах водо- та теплопостачання лікарні.