• Головна
  • Новини
  • Зібрано майже 50 000 для лікування учениці Вараського ліцею №4. Благодійна акція триває

Зібрано майже 50 000 для лікування учениці Вараського ліцею №4. Благодійна акція триває

30 вересня у Вараській дитячій музичній школі відбувся благодійний концерт "Людина починається з добра". Усі зібрані кошти, а це 48 913 грн, будуть витрачені на лікування Емілії Хозєєвої.

На початку концерту, зі словами підтримки до батьків та вдячності до небайдужих жителів звернувся в.о. міського голови Михайло Волинець.

"Ви справжня родина, справжнє уособлення нашої української родини, яка не дивлячись ні на які труднощі, перепони, об’єднується і стає від того тільки міцнішою. Дуже символічно, що наш благодійний концерт у релігійне свято Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії. Дякую усім, хто долучився, як зміг, до збору коштів, ми всі разом будемо долати цю проблему. Із боку міської влади також буде надана підтримка у разі необхідності", – сказав Михайло Волинець.

IMG 0484

Михайло Волинець

Також зі сцени звучали слова підтримки від начальника Управління освіти Олени Корень та директора Вараського ліцею №4 Євгенії Сахнюк.

Глядачі змогли насолодитися художніми номерами від танцювальних гуртків Вараської громади, окремих солістів та виконавців.

Учениця 7-го класу Вараського ліцею №4 потребує допомоги. Емілія страждає від рідкісного генетичного захворювання – спінальна м‘язова атрофія (СМА). При цьому захворюванні дефектний ген в організмі не виробляє достатньо особливого білка SMN, без якого немає живлення у м’язах. Як наслідок, поступово погіршується сигнал до м’язів спини та кінцівок, у всьому організмі зростає слабкість. Це призводить до різних деформацій та ускладнень.

Нині у Емілії Хозєєвої сколіоз 4 ступеню і вона потребує оперативного втручання з корекції хребта. Це доволі дороговартісна операція, яку проведуть у Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" у жовтні. Спеціальна конструкція, яка триматиме хребет, коштує 160-180 тис. грн і це не всі витрати.

Збір коштів триває, тому, якщо Ви хочете допомогти дівчинці, можете долучитися до збору коштів на дороговартісне лікування, переказавши гроші на картковий рахунок одного з батьків:

  • Карта Приватбанку 5168757373228412 – Хозєєва Ольга Віталіївна (мати)
  • Карта Ощадбанку 5167803208851415 - Хозєєва Ольга Віталіївна (мати)
  • Карта Monobank 5375414114443822 – Хозєєв Андрій Вікторович (батько)

Просимо усіх небайдужих долучитися до цієї акції. Адже добро завжди повертається добром!