• Головна
  • Новини
  • Кількість хворих COVID-19 зростає – більшість невакциновані

Кількість хворих COVID-19 зростає – більшість невакциновані

Відсьогодні до Вараської багатопрофільної лікарні доставлятимуть пацієнтів, хворих COVID-19, лише із Вараської громади та району. Таке рішення ухвалене у зв’язку із високими темпами росту захворюваності та збільшенню кількості хворих, яким необхідне стаціонарне лікування.

Нині на стаціонарному лікуванні перебуває 52 хворі, що мають позитивний тест на коронавірус. Один із хворих перебуває у реанімаційному відділенні у тяжкому стані. Жоден із них немає вакцинації, усі одержують кисень.

Водночас, вараська лікарня приймає для лікування й пацієнтів з іншими захворюваннями.

"Із тих осіб, які перебувають на стаціонарному лікуванні, та і взагалі з осіб, які перебували за 2 місяці на стаціонарному лікуванні, лише четверо мали вакцинацію. Двоє вакциновані обома компонентами вакцини. Ці особи не є "важкими", перебіг їхнього захворювання набагато легший, аніж у тих, хто взагалі не отримав жодної дози вакцини. Вважаємо, що пацієнти, котрі вакциновані та зараз перебувають на лікуванні, "підхопили" вірус до отримання дози вакцини", – зауважує заступник директора Вараської багатопрофільної лікарні Анатолій Зосимчук.

За останні дві доби (інформація станом на 12 жовтня) від коронавірусу у вараській лікарні померло чотири особи, троє із них люди середнього віку (51, 55, 58 років) та одна 81-річна жінка.

Нагадаємо, що Вараську багатопрофільну лікарню визначеною опорною щодо стаціонарного лікування гострої респіраторної хвороби COVID-19. Раніше до Вараша доставляли пацієнтів як із Вараської громади, так і з населених пунктів Вараського та Сарненського районів.

Зазначимо, щодня кількість звернень до лікарів та кількість позитивних випадків захворювання на COVID-19 зростає. Якщо раніше було до 30% позитивних тестів на коронавірус з усіх зразків, що надходили до ПЛР-лабораторії, то сьогодні цей показник збільшився до 50%. Медики закликають вакцинуватися, адже нині це єдиний спосіб захистити себе та близьких від недуги.

У Центрі вакцинації населення від COVID-19 м.Вараш нині є вакцини: CoronaVac, AstraZeneca та Pfizer. Центр працює щодня з 9:00-15:00 у приміщенні Вараського центру первинної медичної допомоги за адресою м-р Перемоги 23/1 (колишнє приміщення стоматологічної поліклініки). Попередній запис для вакцинації відбувається у сімейного лікаря або за номером телефону (067) 678-76-32. Також усі ФАП та амбулаторії Вараської громади забезпечені вакцинами проти COVID-19, вакцинація там відбувається за попереднім записом.