• Головна
  • Новини
  • У Вараській громаді відбулися урочисті заходи до Дня захисників і захисниць України

У Вараській громаді відбулися урочисті заходи до Дня захисників і захисниць України

У Вараській громаді з нагоди відзначення Дня захисників і захисниць України, свята Покрови, 79-ї річниці утворення УПА, Дня Українського козацтва відбулася урочиста хода та освячення майбутнього меморіалу Захисникам України.

Від Автовокзалу до скверу мікрорайону Вараш 11, пройшлись учасники ходи, щоб долучитися до освячення майбутнього меморіалу Захисникам України.

IMG 1428

В урочистих заходах 14 жовтня взяли участь міський голова Олександр Мензул, секретар Вараської міської ради Геннадій Дерев'янчук, заступник міського голови Дмитро Стецюк, депутати Вараської міської ради.

"Сьогодні відзначаємо велике свято. Ми маємо триматись разом, дбати про державу, виховувати наше майбутнє покоління з любов'ю до України, з пам'яттю про всіх, хто загинув за нашу державу. Саме тому, було прийнято рішення цей меморіал зробити у центрі міста, оскільки це публічне місце. Відсьогодні це місце майбутнього меморіалу освячене. Я впевнений, що у місті Вараш буде гідне місце, до якого будуть приклонятися у пам'ять про всіх, хто захищав, боронив та розвивав нашу державу", – сказав Олександр Мензул.

IMG 1422

Секретар Вараської міської ради Геннадій Дерев'янчук привітав усіх захисників та захисниць України зі святом та наголосив, що тільки коли кожен із нас зможе стати на захист держави, тільки тоді війна закінчиться і ми здобудемо Незалежність, за яку так довго боремось.

IMG 1489Геннадій Дерев'янчук

"На жаль, впродовж історії нашої держави ми повинні весь час боротися за нашу Незалежність. Відгуки тієї боротьби ми бачимо на теренах нашої країни у вигляді поховань героїв. Учора одному з Героїв відкрито меморіальну дошку у ліцеї №5. Ми маємо це пам'ятати та прививати молоді патріотизм", – зауважив Геннадій Дерев'янчук.