Вараська громада в цифрах: 5033

Стільки жителів Вараської громади проголосувало за проєкти Громадського бюджету у 2021 році, що становить 9% від усієї кількості населення громади.

Загалом, жителями було віддано 9707 голосів за проєкти Громадського бюджету. Найбільшу кількість голосів набрав проєкт із облаштування лінгафонного кабінету у Вараському ліцеї №3 (автор Світлана Талах) – 1042, найменшу здобув проєкт із облаштування футбольного майданчика у с.Мульчиці (автор Світлана Булан) – 10. Жодного голосу не отримав проєкт із організації символічного забігу до Дня закоханих (автор Анатолій Харечко).

Докладно про інші проєкти, що першими в історії громадського бюджету Вараської громади були підтримані під час голосування та які реалізовуватимуться упродовж 2022 року.

Varash cifra5033 1

Нагадаємо, що проєкт Громадського бюджету Вараської громади реалізовується у громаді уперше – відповідне рішення ухвалене депутатами Вараської міської ради 28 травня під час засідання 9 сесії Вараської міської ради.

Представники громадськості мали змогу запропонувати кандидатури для включення до складу координаційного комітету. Також кожен охочий міг запропонувати візуальний знак – після розгляду пропозицій члени координаційного комітету затвердили варіант логотипу, розроблений Відділом інформаційної політики та комунікацій виконавчого комітету Вараської міської ради.

Із першого серпня цього року кожен житель громади віком від 14 років упродовж 44 днів мав змогу запропонувати свою ідею для поліпшення життя у громаді. Голосування за проєкти тривало із 25 жовтня до 8 листопада на платформі Е-DEM. Фінансовим інструментом вирішили скористатися автори 52 проєктів.