• Головна
  • Новини
  • У Вараській громаді запалили свічки пам’яті про жертв голодоморів

У Вараській громаді запалили свічки пам’яті про жертв голодоморів

У День пам’яті жертв голодоморів на площі біля Вараської міської ради відбувся вечір-реквієм, спільна молитва та акція "Запали свічку пам’яті", організовані Департаментом культури, туризму, молоді та спорту виконавчого комітету Вараської міської ради.

У суботу, 27 листопада, вшанувати пам’ять заморених голодом прийшли заступник міського голови Ігор Воскобойник, депутат Вараської міської ради Володимир Грушевський (фракція "Голос"), військовослужбовці та представники громадськості.

HolodomorMemory4

Біля приміщення міської ради організовано тематичну інсталяцію, за участі вихованців Вараського міського центру соціальних служб, до якої усі охочі могли поставити свічку пам’яті. Спільну молитву на заході прочитав настоятель Свято-Софіївської церкви отець Йосип. 

HolodomorMemory2

Водночас, кожен небайдужий житель громади міг засвітити вогники у пам’ять про мільйони вбитих голодом українців у вікнах своїх осель.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!