• Головна
  • Новини
  • Вараська громада одержала Почесну відзнаку Рівненської обласної ради

Вараська громада одержала Почесну відзнаку Рівненської обласної ради

Міський голова м.Вараш Олександр Мензул взяв участь у засіданні Координаційно-консультативної ради з питань місцевого самоврядування під головуванням голови облради Сергія Кондрачука.

Однією із тем для обговорення стали інноваційні ІТ рішення для цифровізації та розвитку сучасної територіальної громади. Зокрема, очільник Вараської громади поділився думками із колегами з інших територіальних громад Рівненщини щодо впровадження електронного документообігу, яке нині активно триває у струтруктурних підрозділах виконавчого комітету Вараської міської ради.

У коментарі журналістам телеканалу Рівне-1 Олександр Мензул наголосив на важливості реформи децентралізації. Водночас, практика застосування органами державної влади так званої реверсної дотації негативно впливає на розвиток Вараської громади.

"Насправді, коли говорять, що наша громада самодостатня багата - це все нівелюється так званою реверсною дотацією. Уявіть собі – наступного року держава забере у нас із бюджету майже 120 млн грн. Цього року ця цифра склала 87 мільйонів. Тобто, забирають у нас більше, ніж ми маємо вільних коштів для розвитку громади", – сказав Олександр Мензул.

264486934 4583397998414525 9078563413081475213 n

1638804705531 800

Також напередодні професійного свята (День місцевого самоврядування, 7 грудня) голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук вручив найвищу нагороду облради – Почесну відзнаку – Вараській, Дубенській, Сарненській міським радам та Демидівській і Клесівській селищним радам.

Світлини прес-служби Рівненської обласної ради

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!