КП "Благоустрій" не купуватиме спецтехніку у лізинг

Комунальне підприємство "Благоустрій" не укладатиме лізингового контракту для придбання спеціальної техніки. Причиною є відсутність інтересу від банківських установ під час відкритих торгів, що відбулися минулого місяця.

"Ми подали всі необхідні документи до Мінрегіону, зокрема, кількість і найменування потрібної техніки. У вересні оголосили торги про послуги фінансового лізингу на придбання комунальної техніки. 7 листопада торги не відбулися, у зв’язку з тим, що пропозиції не подав жоден учасник у відкритих торгах. Таку ситуацію спостерігаємо не тільки у нашій громаді, а й багатьох інших. Іще раз хочу наголосити, що наше підприємство зробило усе і підготувало усі необхідні документи", – пояснює заступник директора КП "Благоустрій" Наталія Стрижеус.

Варто зауважити, що влітку цього року Кабінет Міністрів України затвердив порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток комунальної інфраструктури, у тому числі на придбання комунальної техніки (постанова №883 від 11.08.2021 р.).  У вересні Міністерство розвитку громад та територій розпочало прийом заявок від органів місцевого самоврядування для отримання цієї субвенції.

"Наша громада вирішила скористатися можливістю одержати державну субвенцію на розвиток комунальної інфраструктури, у тому числі на придбання комунальної техніки. Планувалося, що субвенція буде спрямована комунальним підприємствам на здійснення авансового платежу за договором фінансового лізингу. Однак, тендерна процедура закупівлі КП "Благоустрій" не відбулася, жоден банк не захотів взяти участь у торгах. До слова, від інсайдерів у фінансових установах, які мали намір взяти участь у тендері, нам стало відомо, що кошти не виділятимуться. На жаль, громади залишилися сам-на-сам у цьому питанні. Отже, будемо розраховувати на власні можливості, на платників податків нашої громади, адже техніка нам дуже потрібна", – зауважує директор Департаменту житлово-комунального господарства, майна та будівництва Дмитро Ющук.

Нагадаємо, комунальне підприємство "Благоустрій" мало намір придбати декілька одиниць спеціальної техніки.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!