• Головна
  • Новини
  • Олександр Мензул: Незаконна вирубка лісу - це шкода громаді

Олександр Мензул: Незаконна вирубка лісу - це шкода громаді

Міський голова Олександр Мензул взяв участь у нараді щодо незаконної вирубки лісу у Вараському районі. Головував на засіданні очільник Рівненської ОДА Віталій Коваль.

За повідомленням правоохоронних органів та екологічної інспекції, цьогоріч вже зареєстрували у Вараському районі 10 кримінальних проваджень. Встановлено, що незаконно вирублено близько трьох тисяч дерев, а це збитки на десятки мільйонів гривень.

За словами міського голови Олександра Мензула усі, хто знищує лісові насадження Вараської громади, будуть відповідати перед законом.

«Ліс нічийним не буває. «Селянський» ліс – власність громади. І його вирубка - це шкода, завдана громаді. Правоохоронні органи будуть детально вивчати незаконну вирубку лісів, незаконну діяльність пилорам, які знищують ліс громади. І всі, хто буде вивозити ліс без відповідних документів або з громади, або з Держлісгсопу, являються правопорушниками і на них будуть відкриватися кримінальні справи», - зазначив Олександр Мензул.

Голова Рівненської ОДА у свою чергу зауважив, що продовжиться боротьба із нелегальним бізнесом у сфері лісокористування. Робоча група з питань контролю за використанням і охороною лісових ресурсів буде вживати необхідних заходів. Також під час наради вирішено розпочати процес інвентаризації земель для формування земельних ділянок, які будуть переданв у постійне користування під охорону.

Читайте також:

Поліцейські офіцери Вараської громади виявили незаконну вирубку лісу

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!