• Головна
  • Новини
  • У Вараській громаді вшановували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

У Вараській громаді вшановували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

У великій залі засідань в приміщенні Вараської міської ради відбулися заходи до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Сьогодні, 14 грудня, на урочистих вшануваннях перед присутніми виступили міський голова м.Вараш Олександр Мензул, генеральний директор ВП "Рівненська АЕС" Павло Павлишин, заступник голови громадської організації "Ветеранів ліквідації Чорнобильської аварії" Наталія Ярута, член громадської організації "Ветеранів ліквідації Чорнобильської аварії" Валентина Савицька.

Зі словами подяки звернувся до ліквідаторів ЧАЕС міський голова Олександр Мензул та вручив грамоти виконавчого комітету Вараської міської ради та грошові винагороди: вдові ліквідатора Валентині Зозулі, Жоржу Корнілову, Степану Коцюбайлу, Віктору Лавренчуку, Сергію Мордасу за самовідданість та високий професіоналізм, виявлені під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

"Багато хто з Вас був молодий і не розумів що це таке, але вперші дні Ви відчули той ризик та небезпеку. Місто Вараш унікальне місто, у якому великий відсоток людей, які постраждали в наслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Це як самі ліквідатори так і сім’ї, а також діти, які народилися і мають хвороби пов’язані з аварією Чорнобильської АЕС – порядку 14 тис чоловік. Вважаю, потрібно надавати допомогу і вдовам ліквідаторів, які виходжували своїх чоловіків, які повернулися з Чорнобиля. Перелік вдів маємо, тому, думаю, депутатський корпус підтримає цю ініціативу. Бажаю Вам здоров’я та позитиву", - зауважив Олександр Мензул.

ьутягдсруктщинд

У свою чергу генеральний директор ВП "Рівненська АЕС" Павло Павлишин також подякував ліквідаторам.

"Сьогодні ми працюємо і робимо все, щоб наша станція не пізнала всього того, що сталося 35 років тому. Ми витрачаємо великі кошти на безпеку та навчання персоналу. Хочу подякувати ліквідаторам за все. Побажати Вам і Вашим родинам здоров’я, щастя, мирного неба нашій країні", - сказав генеральний директор ВП "Рівненська АЕС" Павло Павлишин.

5

Заступник голови громадської організації "Ветеранів ліквідації Чорнобильської аварії" Наталія Ярута, член громадської організації "Ветеранів ліквідації Чорнобильської аварії" Валентина Савицька подякували ліквідаторам, які захистили теперішнє і прийдешнє покоління від радіаційного лиха віддали своє життя і здоров’я за збереження майбутніх поколінь.

По завершенню заходу присутні вшанували пам’ять померлих ліквідаторів хвилиною мовчання і спільною молитвою та поклали квіти до пам'ятника "Жертвам Чорнобильської катастрофи".

 

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!