• Головна
  • Новини
  • "Бустерну" дозу вакцини вже можна одержати у Центрі вакцинації м.Вараш

"Бустерну" дозу вакцини вже можна одержати у Центрі вакцинації м.Вараш

У Центрі вакцинації населення від COVID-19 у Вараші вже можна одержати "бустерне" (boost англ. – посилення) щеплення.

Зокрема, у понеділок 10 січня "бустерну" дозу вакцини одержали сім осіб.

"Бустер" вводять для посилення ефективності вакцини проти коронавірусу. Це щеплення потрібне через 6-9 місяців після завершення курсу вакцинації, незалежно від вакцини, котрою щепилася людина.

Після введення "бустерної" дози вакцини можна буде отримати новий Covid-сертифікат, який діятиме 270 діб з дати "бустерного" щеплення. Зокрема, згенерувати його у додатку "Дія" можна буде уже наприкінці січня 2022 року.

Для "бустера" перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Pfizer.

За відсутності мРНК-вакцин бустерну дозу можна зробити іншою вакциною згідно з дозволеними в Україні схемами, ухваленими наказом Міністерства охорони здоров’я України №2976 від 31 грудня 2021 року.

Таким чином вакцину CoronaVac тепер можна поєднувати із векторними (AstraZeneca) та мРНК-вакцинами (Moderna або Comirnaty від Pfizer-BioNTech). Крім того, після Moderna або Pfizer тепер можна застосовувати вакцину AstraZeneca. Інтервал між введеннями для всіх схем – 28 днів.

271413501 299761288765647 6471695091960592990 n

За інформацією МОЗ,  додаткову дозу вакцини можуть отримати всі охочі віком від 18 років.

Центр вакцинації населення від COVID-19 у Вараші працює у приміщенні Центру дозвілля за адресою м-р Будівельників 2А ("Лісова пісня"). Центр працює щодня із 8:00 до 16:00 без вихідних. Щеплення відбуваються вакцинами CoronaVac, Pfizer, Moderna.

Попередній запис для вакцинації відбувається у сімейного лікаря або за номером телефону (067) 678-76-32, або у порядку "живої" черги. Також усі ФАП та амбулаторії Вараської громади забезпечені вакцинами проти COVID-19, вакцинація там відбувається за попереднім записом.

Читайте також:

Працівники медзакладів та комунальних підприємств Вараської громади підлягають обов’язковій вакцинації

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! Telegram, Viber Приєднуйтесь!