• Головна
  • Новини
  • Вараський реабілітаційний центр одержав ліцензію з медичної реабілітації

Вараський реабілітаційний центр одержав ліцензію з медичної реабілітації

Вараський міський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю імені З.А.Матвієнко одержав ліцензію на провадження діяльності з медичної практики за спеціальностями дитяча неврологія, педіатрія, терапія, фізіотерапія, стоматологія тощо. Відповідний наказ Міністерства охорони здоров'я України підписано міністром 12 січня цього року.

"Спроби одержати ліцензію здійснюються упродовж трьох-чотирьох років. Останні чотири місяці і працівники реабілітаційного центру, і працівники нашого департаменту докладали чимало зусиль, нам знову відмовляли – тричі – однак, як бачите, результатом нашої наполегливості сьогодні є відповідний рядок у наказі МОЗу. Ця ліцензія – передусім можливість для реабілітаційного центру розвивати заклад, який має дуже хорошу базу, це додаткові кошти для реабілітації вихованців закладу, у майбутньому буде можливість залучати кошти інших громад та з державного бюджету. Взагалі бачення міського голови Олександра Мензула, що маємо оздоровлювати спочатку своїх дітей, затим розширювати географію у межах Рівненщини, а потім думати й про усю Україну", – зауважує директор Департаменту соціального захисту та гідності виконавчого комітету Світлана Осадчук.

43916

Міський голова Олександр Мензул (крайній праворуч), голова Рівненської ОДА Віталій Коваль та Наталія Федінчик із вихованцями центру

У свою чергу директор Вараського міського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю імені З.А.Матвієнко зауважує, що у закладі вже давно задумалися про відповідне ліцензування своєї діяльності.

4372

Директор реабілітаційного центру знайомить гостей із можливостями закладу

"Ми знали, що нам потрібна ліцензія, адже маємо хорошу базу - і персонал, і обладнання. Раніше в одержанні ліцензії для нашого центру були перепони на законодавчому рівні, адже ми не були лікувальним закладом. Нещодавно законодавчі норми були послаблені і ми одержали можливість. Також за цей час ми виховали свого лікаря-керівника цього напрямку, що допомогло в процесі ліцензування. Раніше ми провадили фізичну реабілітацію, яка є частиною медичної, відтепер можемо займатися відновною терапією, профілактично-оздоровчими процедурами, лікувальною фізкультурою, масажами тощо", – відмічає директор реабілітаційного центру Наталія Федінчик.

Світлини Відділ інформаційної політики та комунікацій, Рівненська ОДА

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! Telegram, Viber Приєднуйтесь!