• Головна
  • Новини
  • Комісія з питань захисту прав дитини розглянула 15 питань

Комісія з питань захисту прав дитини розглянула 15 питань

Із метою забезпечення найкращих інтересів кожної дитини 18 січня 2022 року під головуванням міського голови Олександра Мензула відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини.

Члени комісії розглянули 15 питань порядку денного:

  • про доцільність підготовки та подання до суду висновків органу опіки та піклування про позбавлення батьківських прав батьків відносно своїх дітей;
  • про вирішення спорів між батьками щодо визначення способу участі батьків у вихованні своїх дітей;
  • про прийняття рішення щодо доцільності виплати допомоги за минулий період на дитину, над якою встановлено опіку, у зв’язку із неподанням опікуном своєчасно заяви з поважних причин;
  • про забезпечення реалізації прав малолітніх дітей на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток, у зв’язку з ухиленням батьків від виконання батьківських обов’язків;
  • про продовження та зняття із соціального супроводу сімей, у яких виховуються малолітні діти; про затвердження шести індивідуальних планів соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах;
  • про перегляд шести індивідуальних планів соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

IMG 5192

Із особливою увагою на комісії розглянуто питання щодо стану виконання батьківських обов´язків батьками, які схильні до вживання спиртних напоїв, порушують право дітей на належне батьківське виховання.

Усі питання порядку денного були ретельно вивчені членами комісії. З’ясовано питання щодо участі батьків у долі та вихованні дітей, їх виховний потенціал та ставлення до виконання батьківських обов’язків, забезпечення належного догляду за дітьми, створення належних умов проживання, відносини в родинах, потреби дітей. За результатами було прийнято виважені рішення.

IMG 5208

Головуючий Олександр Мензул наголосив, що всі діти потребують уваги з боку батьків, тому ми мусимо бути уважними, з розумінням ставитись до їх повсякденних проблем, індивідуально підходити до вирішення спорів між дорослими заради збереження здоров´я малолітніх та неповнолітніх дітей. Необхідно докладати всіх зусиль з метою створення таких умов для дітей, у яких кожна дитина почуватиметься захищеною та виховуватиметься здоровою та щасливою.

За інформацією Служби у справах дітей

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! Telegram, Viber Приєднуйтесь!