• Головна
  • Новини
  • Засідання "комунальної" комісії: представники міської влади зустрілися із зоозахисниками

Засідання "комунальної" комісії: представники міської влади зустрілися із зоозахисниками

Відбулося засідання Комісії з питань комунального майна, житлової політики, інфраструктури та благоустрою Вараської міської ради.

У рамках засідання комісії відбулась зустріч із волонтерами-зоозахисниками, щоб обговорити шляхи вирішення проблеми безпритульних тварин у Вараській громаді.

Окрім членів комісії до обговорення цього питання 31 січня приєдналися міський голова Олександр Мензул, заступник міського голови Роман Хондока, директор КП "Благоустрій" Юрій Сергійчук.

IMG 5931

Серед пропозицій волонтерів-зоозахисників – створення "Зооради", яка поліпшить комунікацію між зоозахисниками та владою громади, висвітлення інформації щодо безпритульних тварин через ЗМІ, організовувати роз’яснювальну роботу з жителями громади стосовно вакцинації і стерилізації безпритульних та домашніх тварин, притягнення до адміністративної відповідальності за неналежне поводження та утримання тварин, додаткове облаштування пункту перетримки, а також виділення коштів для вирішення проблеми безпритульних тварин у Вараській громаді.

IMG 5947

Міський голова Олександр Мензул вислухав усі пропозиції захисників тварин та у своєму виступі наголосив, що проблема щодо безпритульних тварин існує і потрібно шукати шляхи вирішення. Очільник громади доручив заступнику міського голови Роману Хондоці контролювати це питання, вивчити й опрацювати, після створення очолити "Зоораду" задля налагодження швидкої і якісної комунікації.

Також міський голова запропонував проаналізувати досвід інших міст України, зокрема Дніпра, стосовно проблеми безпритульних тварин і напрацювати алгоритм дій для нашої громади.

Голова "комунальної" комісії Дмитро Ющук відмітив, що депутати почули думки зоозахисників і виокремили ряд слушних зауважень, які візьмуть до уваги.

IMG 5945

"Почули від захисників тварин проблемні питання та проговорили їх, також є ряд звернень від людей, котрі постраждали від собак-"безхатьків". Тому маємо проаналізувати інформацію двох сторін. Також візьмемо до уваги пропозиції зоозахисників, стосовно поліпшення умов у центрі тимчасової перетримки тварин, стерилізації, закупівлі додаткових вольєрів. Хороша ідея створити "Зоораду" – такий дорадчий орган, який буде допомагати якісно та раціонально використовувати бюджетні кошти, що виділяється на цей напрямок, а також дозволить вчасно реагувати на проблемні питання та швидко їх вирішувати", – сказав Дмитро Ющук.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! Telegram, Viber Приєднуйтесь!