"Ольбери" уперше у новому році вирушили у похід

У вихідні відбувся перший цьогоріч для громадської організації "Ольбери" традиційний зимовий похід "Польська гора 2022".

Похід мав на меті ознайомити членів організації як виглядають та які особливості мають зимові мандрівки. А також розповісти про історію подій Першої світової війни, що відбувалися у найближчих до Вараської громади територіях.

Учасники походу, підтриманого департаментом КТМС виконавчого комітету, відвідали поховання польських легіонерів у селі Вовчецьк, таборування польських харцерів, яке розташоване поряд із польським військовим кладовищем, центр Польсько-Українського діалогу, що у селі Костюхнівка та Польську гору.

"Цей похід не просто цікавий історичний маршрут. Сьогодні в Україні відбувається війна – надзвичайно важливо нагадати й розповісти дітям, що своїх Героїв треба шанувати і пам'ятати, так як це роблять польські харцери. Наша історія багата іменами героїв: воїни УПА, Крут, АТО/ООС тощо. Маємо пам'ятати та привчати дітей шанувати тих, хто поклав своє життя за свою країну", – коментує експрезидент та старійшина організації Дмитро Чернявський.


Світлини та інформація дитячої ГО "Ольбери"

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! TelegramViber Приєднуйтесь!