• Головна
  • Новини
  • Депутати Вараської міської ради підтримали декілька звернень

Депутати Вараської міської ради підтримали декілька звернень

У Вараші відбулося засідання 18-ої сесії Вараської міської ради. Для участі у роботі зареєструвалися 29 депутатів.

Для розгляду було запропоновано 296 питань, однак під час затвердження порядку денного декілька було спрямовано на доопрацювання – у результаті депутати вирішили обговорювати 290. Більшість питань, як і зазвичай, "земельні".

Розпочалося засідання із депутатських запитів та звернень. Міський голова Олександр Мензул запропонував підтримати звернення до керівництва держави щодо внесення змін до чинного законодавства, котрі дозволятимуть громадам здійснювати спрощені закупівлі для потреб територіальної оборони, сфери національного спротиву та життєдіяльності громади.

"Для боротьби із пандемією COVID-19 були запроваджені спрощені закупівлі, котрі дозволили спростити роботу медичного напрямку. Що стосується питань оборони, то за законодавством тендерні процедури триватимуть мінімум місяць. А тим часом для нашої громади є нагальна потреба закупити багато корисного для наших правоохоронців, для оборони міста, громади. І швидко ми це не можемо зробити, бо є норми закону", – зауважив Олександр Мензул.

Затим Олександр Дерев'янчук (фракція "Європейська солідарність") виголосив звернення із вимогами до центральних органів влади у зв'язку із актом агресії з боку Російської Федерації, зокрема, збільшити фінансування збройних сил, профінансувати та прискорити формування підрозділів територіальної оборони, відкрити кримінальні провадження проти всіх депутатів Держдуми РФ та вищого керівництва країни-агресора, завершити курс антикорупційних реформ та ін.

Також депутати підтримали звернення до керівництва СБУ щодо фінансової підтримки і забезпечення відділу служби у м.Вараш, зокрема автомобілем підвищеної прохідності.

Керівник фракції "Слуга народу" Володимир Хоружий зачитав звернення до жителів Вараської громади щодо непоширення панічних настроїв, чуток, російської пропаганди, закликом не піддаватися на інформаційно-психологічні атаки тощо, а його колега Олександр Чех – звернення до Верховної Ради України щодо невідкладного ухвалення декількох законопроєктів.

Окрім цього депутат Ігор Саворона (фракція "Сила людей") озвучив свій запит до органів виконавчої влади щодо питання ставок спрощеного оподаткування підприємців 1 та 2 груп.

Надалі депутати перейшли до розгляду питань порядку денного. Насамперед, обранці проголосували за проєкт рішення щодо внесення змін до Програми мобілізаційної підготовки, мобілізації та оборонної роботи у Вараській громаді на 2022-2025 роки. Також підтримали рішення щодо звернення Вараської міської ради щодо фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження, затвердження форми контракту з керівником підприємства, заснованого на комунальній власності, затвердження базової мережі закладів культури місцевого рівня Вараської міської територіальної громади, внесення змін до установчих документів комунального підприємства "Арх Проект" та низку інших проєктів. Затим було оголошено перерву.

Після невеликої перерви депутати повернулися до розгляду порядку денного та обговорення "земельних" питань.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! Telegram, Viber Приєднуйтесь!