• Головна
  • Новини
  • Напередодні Дня святого Миколая: у Вараській громаді передали Вифлеємський вогонь та організували благодійний забіг

Напередодні Дня святого Миколая: у Вараській громаді передали Вифлеємський вогонь та організували благодійний забіг

У вихідні, напередодні Дня святого Миколая, у Вараській громаді відбулося низка заходів.

Так, у п'ятницю, 16 грудня, до Вараської громади прибув Вифлеємський вогонь миру. Вогонь, що символізує мир, любов та добро традиційно поширюють "пластуни". Передача Вифлеємського вогню відбулася надвечір у приміщенні Вараської міської ради. Міському голові м.Вараш Олександру Мензулу його урочисто передала громадська організація "Станиця Вараш Пласту".

photo 2022 12 20 14 00 10

Насамперед очільник громади передав його волонтерам Вараської громади, які доправляють символічне полум'я на передову до наших мужніх Захисників. Затим керівництву Рівненської АЕС, духовенству громади та учасникам акції, які естафетою пронесли вогонь миру через усе місто до пункту Незламності біля площі "Ізотоп".

До естафети передачі вогню також долучились представники місцевого самоврядування, працівники Рівненської АЕС, освітяни, волонтери, спортивні клуби, медики, поліцейські, рятувальники, військові та підприємці міста.

У неділю, 18 грудня, на стадіоні РАЕС “Ізотоп” відбувся благодійний забіг, який щорічно організовується Рівненською АЕС, Первинною профспілковою організацією і Організацією молоді ППО РАЕС, ВП ГО “УкрЯТ” в Рівненській області.

Цьогоріч захід мав на меті зібрати кошти на підтримку Збройних Сил України.

320637532 546452377106905 7788520952919958325 n

Близько 200 бігунів, віком від 2 до 64 стали помічниками святого Миколая. Учасники бігли дистанцію на вибір: одне коло (1,2 км) та 4 кола (4,8 км). Найменші учасники долали дитячу дистанцію протяжністю 200 м.

У благодійному забігу взяли участь міський голова м.Вараш Олександр Мензул, перший заступник міського голови Павло Павлишин, заступник міського голови Дмитро Стецюк, керуючий справами виконавчого комітету Вараської міської ради Сергій Денега, освітяни, працівники виконавчого комітету, керівництво та працівники Рівненської АЕС, військові та усі охочі жителі Вараської громади.

Організаторам вдалося зібрати понад 55 тис грн. для українських Захисників.

Окрім цього, небайдужі жителі громади приносили зарядні пристрої, портативні пальники і газові балони, теплі шкарпетки, зимові устілки, термобілизну, які організатори також відправлять на передову.

Фото Дмитра Чернявського, Управління інформацій зв'язків з громадськістю Рівненської АЕС та Відділу інформаційної політики та комунікацій ВК ВМР

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!