• Головна
  • Новини
  • Депутати ВМР підтримали зверенння до представників релігійної громади і священнослужителів

Депутати ВМР підтримали зверенння до представників релігійної громади і священнослужителів

Відбулося засідання позачергова тридцять другої сесії Вараської міської ради. Для участі у роботі в змішаному форматі (онлайн та у залі засідань) прибуло 25 депутатів.

Вони розглянули і підтримали два проєкта рішень щодо внесення змін до Програми мобілізаційної підготовки, мобілізації та оборонної роботи у Вараській міській територіальній громаді на 2022-2025 роки, а також змін до бюджету Вараської міської територіальної громади на 2023 рік.

Окрім цього депутати заслухали звернення ініціативної групи про перехід релігійної громади Спасо-Преображенської парафії Сарненської єпархії УПЦ (МП) м.Вараш до Православної церкви України (ПЦУ).

3711 1024

Представник ініціативної групи виголошує звернення

"Всі, хто ще є прихильниками Московського патріархату, давайте у цей Великий піст поглянемо правді у вічі та запитаємо себе, скільки вам потрібно ще крові та скалічених долей сімей, які вам потрібні ще докази того, що росія дійсно агресор від якого гинуть мирні, безвинні люди?

Саме в час, коли весь наш народ вкотре здобуває незалежність своєї Держави, виборюючи її кров’ю, – станьмо, у Христі браття та сестри, і ми разом, пліч-о-пліч, в боротьбі за незалежність і єдність нашої держави та нашої Християнської віри.

У зв’язку із цим закликаємо вірян та священнослужителів Української Православної Церкви (Московського патріархату) відкинути всі непорозуміння, об’єднати наші сили та прийняти відповідальне та історичне рішення про остаточний відхід від російської православної церкви задля якнайшвидшого об’єднання українського православ’я в єдину Помісну Православну Церкву України.

Закликаємо Релігійну Громаду прийняти участь у зборах про перехід релігійної громади Спасо-Преображенського собору міста Вараш, до Православної Церкви України, які відбудуться 5 квітня 2023 о 12:00 на майдані Незалежності міста Вараш", – мовиться у тексті звернення, яке під час голосування підтримали 23 депутати Вараської міської ради із 25 присутніх на засіданні.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!