• Головна
  • Новини
  • У Вараській громаді вшанували подвиг учасників ліквідації наслідків на ЧАЕС

У Вараській громаді вшанували подвиг учасників ліквідації наслідків на ЧАЕС

У Вараші відбувся мітинг-реквієм із нагоди 37-ої річниці катастрофи на ЧАЕС.

00 1024

Насамперед, Благочинний Вараського району, настоятель Свято-Покровського храму отець Віталій здійснив літію за померлими внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Затим, у своїй промові міський голова Олександр Мензул згадав подвиг героїв-ліквідаторів, що врятували світ, та вручив учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС грамоти виконавчого комітету Вараської міської ради.

"Шановні ліквідатори, ви і ваш подвиг 37 років тому – навіки в серцях українців. Ви врятували не тільки Україну, ви врятували всю нашу планету. Жителі Вараша, Вараської громади дуже добре це розуміє. Наші енергетики-атомники занють якої шкоди може завдати мирний атом, якщо він стає неконтрольованим. Наше місто одне з небагатьох в Україні, котре надає додаткові соціальні гарантії учасникам ліквідації аварії. Вічна пам’ять всім, хто віддав власне життя у боротьбі з лихом Чорнобильської катастрофи. Вічна пам’ять всім воїнам, які загинули під час боротьби з ворогом. Слава Україні!",  – сказав Олександр Мензул.

16 1024

Наприкінці мітингу-реквієму жителі Вараської громади також вшанували загиблих на Чорнобильській АЕС, поклавши квіти до пам'ятника "Жертвам Чорнобильської катастрофи".

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!