У Вараській громаді відкрили чотири Класи безпеки

Відсьогодні у Вараських ліцеях №2 і №6, Старорафалівській гімназії та Сопачівському ліцеї функціонують Класи безпеки.

В окремих класних кімнатах навчальних закладів організовано зони пожежної безпеки, мінної безпеки, домедичної допомоги, безпеки життєдіяльності, психологічного розвантаження із відповідним обладнанням.

Під час відкриття класу безпеки у Вараському ліцеї №2 заступник міського голови м.Вараш Дмитро Стецюк наголосив на важливості знань щодо безпеки та закликав шолярів відмінно вчитися, адже знання неодмінно стануть у нагоді у дорослому житті.

і17 1024

У свою чергу начальник Управління освіти Олена Корень і заступник начальника Вараського районного управління ДСНС України Сергій Денисюк у своїх виступах відмітили, що у нинішній воєнний час дітям вкрай важливо мати знання щодо правил пожежної та мінної безпеки, мати уміння у наданні домедичної допомоги, а також знати як першочергово діяти у разі надзвичайної ситуації.

У нововідкритому класі для школярів було організовано перший урок щодо надання першої домедичної допомоги. Юні учасники уроку завзято відповідали на запитання і пробували себе у ролі рятівників. 

і13 1024

Зауважимо, що метою створення згаданих класів є формування у дітей культури безпечної поведінки. У Класі безпеки учні знайомляться з правилами пожежної, мінної безпеки, домедичної безпеки та цивільного захисту, засвоюють алгоритм дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій. На цей час в Україні функціонує 70 таких класів, більша частина яких розміщена в освітніх закладах.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!