• Головна
  • Новини
  • Сімейних лікарів Варського ЦПМД відзначено грамотами виконавчого комітету

Сімейних лікарів Варського ЦПМД відзначено грамотами виконавчого комітету

Працівники Вараського центру первинної медичної допомоги сьогодні відзначають Всесвітній день сімейного лікаря.

Із нагоди свята перший заступник міського голови Павло Павлишин вручив грамоти виконавчого комітету заступнику директора ВЦПМД (сімейному лікарю) Ірині Литвин, сімейним лікарям Ользі Лідич, Тетяні Стельмах, завідувачам амбулаторії (сімейним лікарям) Людмилі Рудичик та Оксані Федорняк.

6706

"Пандемія коронавірусу продемонструвала нам всім наскільки важка і вкрай важлива робота сімейних лікарів. Повномасштабна збройна агресія проти нашої держави стала новим викликом. Я радий, що у нас – у Вараському центрі первинної медичної допомоги – згуртувався такий професійний колектив сімейних лікарів. Ми – як місцева влада – разом із вами зараз проходимо процес реформування системи охорони здоров'я. І докладаємо зусиль для того, щоб наша первинна медична ланка була однією з кращих. Але для цього нам ще багато чого треба зробити, реалізувати вже намічені для цього напрямку певні плани. Дякую вам за вашу працю, дякую за те, що дбаєте про здоров'я жителів нашої громади. Вітаю зі святом і бажаю вам і вашим пацієнтам, якими є кожен із нас, здоров'я, а також миру нашій країні", – сказав Павло Павлишин.

Сімейна медицина – основа медичної допомоги у всьому світі, адже досвід розвинених країн свідчить, що понад 80% проблем зі здоровʼям можна розвʼязати на первинному рівні медичної допомоги. 19 травня 2011 року Всесвітня організація сімейних лікарів WONCA, до якої також входить Українська асоціація сімейних лікарів, започаткувала святкування Всесвітнього дня сімейного лікаря.

За інформацією Міністерства охорони здоров'я, в Україні працює майже 17 тисяч сімейних лікарів. Із початку великої війни наша медична система встояла у тому числі завдяки і сімейним лікарям, які у більш віддалених від війни регіонах невтомно приймали нових пацієнтів, які мали вимушено переміщуватися зі спалених окупантами міст.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!