• Головна
  • Новини
  • Благодійний захід "Енергія Перемоги": Рівненська АЕС відзначила свій ювілей

Благодійний захід "Енергія Перемоги": Рівненська АЕС відзначила свій ювілей

25 травня 1973 року стартувало будівництво Рівненської АЕС – саме у цей день забито перший символічний кілочок на місці спорудження АЕС.Цьогоріч РАЕС відзначає 50 років з дня заснування.

Півстолітній ювілей атомники відзначили триденним благодійним заходом на підтримку ЗСУ "Енергія Перемоги".

Перший день святкування стартував із благодійного ярмарку виробів та сувенірної продукції талановитих митців Вараської громади. Під час ярмарку біля Палацу культури ім.Лесі Українки були представлені прикраси ручної роботи, картини, вироби з дерева, мʼякі іграшки, ляльки-мотанки, вишивка та солодощі.

8629

У той же час у Палаці культури відбувався концерт та урочиста церемонія нагородження з нагоди 50-річчя РАЕС.

Привітати та вручити нагороди атомникам завітали президент НАЕК Енергоатом Петро Котін, представники Дирекції та Первинної профспілкової організації Компанії Атомпрофспілка, генеральні директори Хмельницької АЕС, Південноукраїнського енергокомплексу, ЗАЕС, начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль, голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, голова Вараської районної державної адміністрації Людмила Мариніна, міський голова м.Вараш Олександр Мензул.

Під час свого вітання Олександр Мензул відмітив, що Рівненська АЕС є основою не лише громади, а і всього Поліського краю.

"Цьогоріч 50 років РАЕС, і 50 років місту Вараш. Місто безпосередньо пов’язане з атомною енергетикою. Від імені депутатського корпусу, від освітян, від працівників комунальної та культурної сфери щиро вітаю із 50-ю річницею. Дякую колективу станції за безпечну експлуатацію наших енергоблоків. Дякую за потужну підтримку ЗСУ. Дякую за підтримку громади у соціальному розвитку", − сказав очільник громади.

8767

Завершився перший день урочистим виступом естрадно-духового оркестру РАЕС "Енергія Полісся".

Наступного дня, 27 травня, на стадіоні "Ізотоп" відбулися змагання з волейболу, легкої атлетики, стрітболу та футболу, а також творчі та спортивні майстер-класи.

73161370951 n

Триденний благодійний захід "Енергія Перемоги ", що відбувався у громаді з нагоди 50-ї річниці з початку будівництва Рівненської АЕС завершився у неділю, 28 травня, традиційним велопробігом "Вараш - Біле Озеро". Таким чином, атомники відкрили літній оздоровчий сезон на РОК "Біле Озеро". Подолати 25-ти кілометрову дистанцію долучився і перший заступник міського голови Павло Павлишин. Учасники мали змогу відпочити, скуштувати рибної юшки та насолодитись приємним спілкуванням на березі озера.

3980801575 n

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!